Ανακοινώθηκαν οι νικητές του MITEF Greece

 

γράφει ο Παναγιώτης Ζαΐμης

Αναντίρρητα, ζούμε σε μια εποχή όπου τα τεχνολογικά επιτεύγματα διαδέχονται το ένα το άλλο και οι λύσεις των καθημερινών προβλημάτων μας βρίσκονται ένα πάτημα ενός κουμπιού μακριά. Η τεχνολογία, πέρα από χρήσιμο εργαλείο ξαφνικά εμφανίζεται ως μια ιδιαίτερα ελκυστική διέξοδος για τα μικρά και προσωπικά μας αδιέξοδα. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον λοιπόν έκλεισε για 3η συνεχόμενη χρονιά ο διαγωνισμός του “MIT Enterprise Forum” στην Ελλάδα.

Ο τελικός του διαγωνισμού  ξεκίνησε με σύνθημα το “όλοι οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες είναι νικητές”, καθώς αποτόλμησαν το δύσκολο εγχείρημα να αντιμετωπίσουν την αδράνεια, την απαισιοδοξία, την γραφειοκρατεία και τις ανεπάρκειες που μαστίζουν τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Ωστόσο, παρά τις αξιόλογες ιδέες που παρουσιάστηκαν μιλάμε για έναν διαγωνισμό και  δυστυχώς νικητής μπορεί να αναδειχτεί μόνο ένας. Έτσι λοιπόν νικητές της βραδιάς αναδείχθηκαν τα Fresh Strips, μια τεχνολογία που παρέχει λύσεις χαμηλού κόστους και έξυπνης συσκευασίας με σκοπό να ενημερώνονται οι καταναλωτές για την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων τους. Όταν το προϊόν εκτίθεται σε υπερβολική θερμότητα, το Fresh Strip αλλάζει χρώμα και καταδεικνύει ότι δεν είναι πλέον εδώδιμο ή εν γένει προς κατανάλωση.

Οι ευκαιρίες που δημιούργησε το “MITEF Greece Startup Competition 2017” είχαν κομβικό χαρακτήρα στην ανάδειξη και επιτάχυνση των ιδεών των συμμετεχόντων. Οι προσπάθειες του “MIT Enterprise Forum” στην Ελλάδα δεν σταματούν με το πέρας του διαγωνισμού. Συνεχίζονται για την δημιουργία μιας κοινότητας που θα αναβαθμίζει τόσο τα επίπεδα τεχνολογίας όσο και της οικονομίας στην Ελλάδα. Το μέλλον προβλέπεται λαμπρό.


Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος MITEF Greece


Φιναλίστ του MITEF Greece Startup Competition 2017