Μία ιδιαίτερη στιγμή για το Διάζωμα

 

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» έλαβε τιμητική πρόσκληση από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Αντόνιο Ταγιάνι, να συμμετέχει σε διάσκεψη υψηλού επιπέδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 στις 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) στο Ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το θέμα της διάσκεψης είναι «Πολιτιστική Κληρονομιά στην Ευρώπη: συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον».

Η διάσκεψη τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συνδιοργανώνεται από την Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Στόχος της συνάντησης αυτής είναι να έρθουν σε επαφή πολιτικοί ηγέτες, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και πολιτιστικοί φορείς, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις με άξονα τις ακόλουθες τρεις ενότητες:

Πολιτιστική κληρονομιά και ευρωπαϊκότητα
Διατήρηση και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς
Καινοτομία και οικονομικές δυνατότητες της πολιτιστικής κληρονομιάς

Η διοργάνωση αυτή προσφέρει μια θαυμάσια ευκαιρία να παρουσιαστεί η Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ»  ως αυθεντικός εκφραστής των ευρωπαϊκών πολιτικών για τον πολιτισμό, οι οποίες έχουν στο επίκεντρο τις συνέργειες και την ανάδειξη των μνημείων σε πρωταγωνιστές της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Σωματείο θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος, κ. Σταύρος Μπένος και ο υπεύθυνος πολυμεσικών εφαρμογών, κ. Ευδόκιμος Φρέγκογλου. Η ομιλία του κ. Μπένου εντάσσεται στην πρώτη ενότητα της διάσκεψης που έχει τίτλο “Culture, Heritage and Europeanness”.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα προβληθεί video παραγωγής του Διαζώματος που αποτυπώνει με αυθεντικό τρόπο το κοινό πνευματικό και προγραμματικό υπόβαθρο του Σωματείου με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Τέλος, σας γνωστοποιούμε ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση τη διάσκεψη, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.europarl.europa.eu/ep-live/el/other-events/video?event=20180626-1400-SPECIAL