Μισή ώρα στην economia με τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο

 

Ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος δημοσιογράφος και συγγραφέας και editorial director της «διαΝΕΟσις», συζητά με τον Αντώνη Παπαγιαννίδη και τον Κώστα Μπλιάτκα στη σειρά των e-συναντήσεων «Μισή Ώρα στην economia”.

Μιλά για το πως διαγράφεται το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό μέλλον των νέων μετά την πανδημία ,για το νέο εργασιακό τοπίο, για τις δημογραφικές αλλαγές, την τηλεργασία αλλά και τον τρόπο σκέψης της σημερινής νεολαίας . Επίσης υποστηρίζει πως η πανδημία έχει αποκαλύψει πολλές αδυναμίες και ανεπάρκειες κρατικών μηχανισμών, υπερεθνικών οργανισμών, εκπαιδευτικών συστημάτων και, βέβαια, αδυναμίες στην ικανότητα ολόκληρων λαών να ανταποκρίνονται σε κρίσεις.

Ο Θ. Γεωργακόπουλος παρουσίαζει στοιχεία ερευνών από τις οποίες προκύπτει ότι οι νέοι στην Ελλάδα σήμερα είναι πιο απαισιόδοξοι από τους μεγαλύτερους γι αυτά που βλέπουν και πως το 33% πιστεύει πως το βιοτικό του επίπεδο θα είναι χειρότερο από αυτό των γονιών του.

Δηλώνει απαισιόδοξος για την προοπτική της ανάπτυξης στην Ελλάδα όταν μειώνεται συνεχώς ο ενεργός οικονομικά πληθυσμός ενώ η χώρα μας έχει παράλληλα το αρνητικό ρεκόρ της μικρότερης συμμετοχής γυναικών στην εργασία.