Για τα έργα που μπορεί να δώσουν πνοή στη Θεσσαλονίκη, για τα προβλήματα που δημιούργησαν στη δημοτική αρχή η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και η «απλή αναλογική» και για τη δυνατότητα που έχει η Θεσσαλονίκη να γίνει «Έξυπνη Πόλη» , μιλά με τον Αντώνη Παπαγιαννίδη και τον Κώστα Μπλιάτκα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο της σειράς των e-συναντήσεων “Μισή ώρα στην Economia”.

Ο Κων. Ζέρβας κάνει λόγω για ένα καλοκαίρι ευκαιριών για την πόλη καθώς η Θεσσαλονίκη έχει ήδη αξιολογηθεί ως ελκυστικός τουριστικός προορισμός (γαστρονομίας κ.α.), είναι σχεδόν sold out οι ξενοδοχειακές μονάδες της, πυκνώνει η παρούσα κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι ενώ συνεχίζεται το φαινόμενο μεγάλες εταιρείες πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας να κάνουν έδρα δραστηριοτήτων τους την βορειοελλαδική πρωτεύουσα (Pfizer, Cisco, Deutsche Telekom, Deloitte κ.α.)

Ο ίδιος αναλύει μια σειρά αλλαγών στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης με πρώτη τη λειτουργία του Μετρό στα τέλη του 2023, αλλά και την ανάπλαση της ΔΕΘ , τη νέα αγορά Μοδιάνο, τα νέα σχέδια για την Πλατεία Αριστοτέλους και το «ντεκ» στην παλιά παραλία.

Επίσης αναφέρεται στην πορεία υλοποίησης ενός παλιού οράματος και αιτήματος που σχετίζεται με το Εβραϊκό παρελθόν της Θεσσαλονίκης και που είναι το Μουσείο του Ολοκαυτώματος.

Επίσης μιλά για την πολιτική ατζέντα των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών, τα «χρίσματα» από τα κόμματα και τη φθίνουσα δυναμική τους, τη δυνατότητα συγκλίσεων αλλά και για το «τι θα ακούσουμε φέτος στη ΔΕΘ» από τους πολιτικούς αρχηγούς.