Οι πρώτες Ευρωεκλογές

Την 1η Ιανουαρίου 1981 η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας. Αυτονόητο ήταν ότι έπαυσε η ισχύς της Συμφωνίας Σύνδεσης. Το κλίμα, πάντως, στην ελληνική κοινή γνώμη δεν ήταν πανηγυρικό, καθώς ένα σημαντικό μέρος εμφανιζόταν επιφυλακτικό. Άποψη που κατέγραφε και ο Economist στο τεύχος Ιανουαρίου 1981 της «Βιομηχανικής Επιθεώρησις».
Βέβαια η στάση του βρετανικού περιοδικού ήταν συνολικά κριτική απέναντι στην ΕΟΚ (αν και η Βρετανία είχε ενταχθεί ήδη από την προηγούμενη δεκαετία), όπως φαίνεται και σε επόμενα δημοσιεύματα, τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο.
Ο χώρος της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπιζε, βέβαια πολύ πιο θετικά την ένταξη, διοργανώνοντας ακόμα και συναυλίες!

Η «Βιομηχανική Επιθεώρησις» προσπαθεί να αναδείξει τις προκλήσεις και ευκαιρίες που ανοίγονται για τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, ξεκινώντας από τον παραδοσιακά ανταγωνιστικό κλάδο των τροφίμων.
Τον Οκτώβριο του 1981, μαζί με τις εθνικές εκλογές διεξάγονται και Ευρωεκλογές για την κάλυψη των θέσεων που αντιστοιχούν στους Έλληνες αντιπροσώπους στο Στρασβούργο (στην υπόλοιπη ΕΟΚ οι Ευρωεκλογές είχαν προηγηθεί το 1979). Η «Βιομηχανική Επιθεώρησις» αφιερώνει σε αυτές το εξώφυλλό της (παρακάτω) και φιλοξενεί σχετικό αφιέρωμα.