Περπατώντας τις λεωφόρους της 4ης βιομηχανικής επανάστασης | Aντώνης Κυριαζής

 

Οικονομική Επιθεώρηση, Aύγουστος 2019, τ. 985
Aφιέρωμα ΚΛΑΔΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ των Γιώργου Μανέττα & Μαρίνας Πρωτονοταρίου

SoftOne-Αντώνης Κυριαζής: Στρατηγικό πλάνο για την κορυφή

Μέσα σε λίγα χρόνια η SoftOne, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia, κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αγορά της πληροφορικής. Από τον Ιούνιο του 2016 που αποτελεί συμμετοχή του ομίλου Olympia κατά 33,34% μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι ακολουθεί με συνέπεια ένα στρατηγικό πλάνο που την οδηγεί στην κορυφή στον τομέα του λογισμικού στην Ελλάδα. Ψυχή της εταιρείας ο Αντώνης Κυριαζής, στον οποίο ανήκει το 66,66% της εταιρείας, ο οποίος έχει βάλει στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι σύγχρονες επιχειρήσεις.

Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό να είναι η διαρκής και μεγάλη πρόκληση για όλους, το πεδίο δράσης της δυναμικής και αναπτυσσόμενης SoftOne μόνο μεγαλώνει…

Η αρχή έγινε με την απόκτηση της Unisoft, που για περισσότερα από 30 χρόνια αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές λογισμικού στη χώρα. Τον προηγούμενο μήνα η SoftOne Technologies ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας Prosvasis, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή λύσεων λογισμικού και υπηρεσιών εκπαίδευσης για λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία.

Η SoftOne με τη νέα της επένδυση ισχυροποιεί περαιτέρω την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά λογισμικού πληροφορικής και cloud υπηρεσιών, επιταχύνοντας τη διείσδυςή της στον κλάδο των λογιστικών και φοροτεχνικών γραφείων.

H Prosvasis ιδρύθηκε το 2005 και έχει καταφέρει μέσα από μια πολυεπίπεδη δραστηριοποίηση στην ελληνική αγορά να αποκτήσει ένα διευρυμένο πελατολόγιο άνω των 4.500 λογιστικών γραφείων. Πέρα από την ανάπτυξη λύσεων λογιστικής διαχείρισης, η εταιρεία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης με τη διοργάνωση σεμιναρίων και ημερίδων, καθώς και την παραγωγή εξειδικευμένων εκδόσεων με αντικείμενο λογιστικά και φοροτεχνικά θέματα.

Όπως αναφέρει ο Αντώνης Κυριαζής, διευθύνων σύμβουλος της SoftOne Technologies: «Με την εξαγορά της Prosvasis, μία από τις πλέον δυναμικές εταιρείες λογιστικού λογισμικού στην Ελλάδα, ακολουθούμε πιστά τον στόχο που έχουμε θέσει, να μεταμορφώσουμε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι σύγχρονες επιχειρήσεις. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλάνο ανάπτυξης της SoftOne και συμπληρώνει μία σειρά από σημαντικές στρατηγικές επενδύσεις που ενισχύουν την ηγετική μας θέση στην αγορά».

Η SoftOne δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στην ελληνική αγορά και σε επιλεγμένες διεθνείς αγορές (Κύπρος, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία), αριθμώντας ήδη ένα πελατολόγιο που υπερβαίνει τις 18.000 επιχειρήσεις. Μέσα από το ισχυρό δίκτυο των 300 και πλέον εξειδικευμένων συνεργατών της, προσφέρει στους πελάτες της μια σειρά λύσεων λογισμικού Soft1, που ενσωματώνουν σε μια ισχυρή πλατφόρμα το σύνολο των επιχειρησιακών τους λειτουργιών.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, η εταιρεία καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλές αποδόσεις, που αποτυπώνονται σε αύξηση εσόδων και κερδών προ φόρων. Πρωταγωνιστώντας στις εξελίξεις που αφορούν το cloud, προτεραιότητα και επιδίωξη της SoftOne αποτελεί η συστηματική ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που παρέχουν στις επιχειρήσεις υψηλή προστιθέμενη αξία σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος.

Παρουσιάζοντας πρώτη το 2007 σύγχρονες υπηρεσίες μηχανογράφησης βάσει του διεθνούς μοντέλου SaaS (Software as Service), η SoftOne κατέχει σήμερα την ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά cloud ERP, με περισσότερες από 3.500 επιτυχημένες εγκαταστάσεις. Το 2011 απέσπασε σημαντική βράβευση στον παγκόσμιο διαγωνισμό αναδυόμενων τεχνολογιών της Microsoft, για τη λειτουργία του Soft1 ERP στην cloud πλατφόρμα Microsoft Windows Azure.

To 2013 παρουσίασε στην αγορά την πρωτοποριακή έκδοση λογισμικού Soft1 Open Enterprise, που αλλάζει τα δεδομένα στο μοντέλο λειτουργίας των επιχειρήσεων, συνδυάζοντας πλήρως τα οφέλη του cloud με τις προηγμένες λύσεις enterprise mobility της εταιρείας. Από το 2017 υλοποιεί τη στρατηγική ανάπτυξης μέσω εξαγορών των Unisoft και Prosvasis και συνεχίζει με στόχο να ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων και την καθιέρωσή της στην κορυφή.