Τα εκρηκτικά δέματα και οι «εξηγήσεις» Τόσκα;

 

Αναλύθηκε σε εξηγήσεις και διευκρινήσεις και ερμηνείες ο Νίκος Τόσκας. Εξηγήσεις και διευκρινίσεις και ερμηνείες για το πώς από την Αθήνα “έφυγαν” δυο – μέχρι στιγμής: αναμένεται η συνέχεια… – πακέτα με εκρηκτικά, ένα προς Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το άλλο προς τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι (αυτό, το δεύτερο, εξερράγη).

Ο Τόσκας – είναι ο τρίτος μετά τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά, στον οποίο η Κυβέρνηση Τσίπρα έχει αναθέσει/εκχωρήσει την ευθύνη ευαίσθητου τομέα του “σκληρού πυρήνα” του Κράτους.

Προελεύσεως από το βαθύ ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Τόσκας “ανήκει” άλλωστε στην πολιτική κίνηση “Πράττω’ με την οποία προσήλθε στον ΣΥΡΙΖΑ/στην διακυβέρνηση ο Νίκος Κοτζιάς. Έρχεται τώρα, όταν οι “Πυρήνες της Φωτιάς” ασκούν διεθνή πολιτική με τα εκρηκτικά δέματα προς Σόιμπλε και ΔΝΤ, όπως συνέβαινε και το 2011 όταν είχαν στείλει αντίστοιχα προς Μέρκελ και Μπερλουσκόνι, και εξηγεί:

Ότι η ΕΛΑΣ δεν έχει αρμοδιότητα (Αναμένομενο αυτό: ουδείς έχει αρμοδιότητα όταν προκύπτει ευθύνη) για τον έλεγχο δεμάτων. Ότι και οι αρχές του Αεροδρομίου δεν έχουν ανάμειξη αφού ο έλεγχος δεμάτων έχει ανατεθεί σε πιστοποιημένη ιδιωτική εταιρεία (με διαγωνισμό). Ότι θα διεξαχθούν έρευνες ή ΕΔΕ ή κάτι αντίστοιχο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε ανθρώπινη παράλειψη κοκ. Ότι τα μηχανήματα με τα οποία διενεργείται ο έλεγχος είναι τελευταίας γενιάς, κόστους 130.000 έκαστο και… Γερμανικής προελεύσεως.

Δόθηκαν και μύριες άλλες εξηγήσεις: οτι η εκρηκτική ύλη ήταν λίγη, 30 γραμμάρια, άρα γι αυτό δεν ιχνηλατήθηκε· ότι δεν ήταν οργανική/πυρίτιδα· ότι δεν είχε καλώδια άρα γι αυτό δεν έγραψε στο σκάνερ.

Α, ναι. Και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έφυγαν άλλα δέματα. Η… υπάρχουν και ερευνώνται. Και υπάρχει συναγερμός στις αρχές ασφαλείας άλλων χωρών προορισμού του “μηνύματος” των Πυρήνων της Φωτιάς. Η… δεν υπάρχει, αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις.

Δεν είναι σοβαρά πράγματα, αυτά. Επειδή δε κοστίζουν, κοστίζουν διεθνώς κάποιος χρειάζεται να ασχοληθεί σοβαρά μ’ αυτήν την υπόθεση.