Τουρισμός από Αυστραλούς στην Ελλάδα

 

Η προώθηση των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας αποτελεί προτεραιότητα του προγράμματος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

“Σε αυτό το πλαίσιο, στις συναντήσεις μας με τον Έλληνα Υπουργό Τουρισμού, προσφέραμε δωρεάν χώρο στο Πολιτιστικό μας Κέντρο για να λειτουργήσει η Ελλάδα τα κεντρικά γραφεία της για τον Ελληνικό τουρισμό στην Αυστραλία”, δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Ο κ. Παπαστεργιάδης πρόσθεσε ότι «στις στατιστικές που δημοσιεύει το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας, η Αυστραλία ξεχωρίζει. Οι Αυστραλοί ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα από όλους τους τουρίστες παγκοσμίως στα ταξίδια τους στην Ελλάδα. Επίσης, παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα έναντι όλων των τουριστών από άλλες χώρες. Ως εκ τούτου, για να επωφεληθούμε από αυτές τις σημαντικές στατιστικές, προσφέρουμε δωρεάν χώρο στην Ελλάδα να δημιουργήσει ένα γραφείο για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής της αγοράς.” Προς το παρόν, η Ελλάδα δεν έχει τέτοιο ειδικό γραφείο στην Αυστραλία.

“Ως εκ τούτου, υπογραμμίζοντας τις ενέργειές μας σε αυτό τον τομέα της ελληνικής οικονομίας, ήταν ευχάριστο να έχουμε κοντά μας αντιπροσωπεία της εταιρείας Myconian Collection Hotels & Resorts για μια επίσκεψη δύο εβδομάδων στην Αυστραλία, κατά τη διάρκεια της οποίας συμμετείχε σε συναντήσεις και εκδηλώσεις με διακεκριμένα ταξιδωτικά γραφεία, ταξιδιωτικούς πράκτορες και αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.»

Η επίσκεψη συνέπεσε με την απόφαση της Qatar Airways να εγκαινιάσει απευθείας πτήσεις προς τη Μύκονο. Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης κλήθηκε να μιλήσει στην επίσημη εκδήλωση της Qatar Airways στη Μελβούρνη.

Η επίσκεψη της Myconian Collection περιελάμβανε σημαντικές συζητήσεις και επαφές σε διάφορες πόλεις όπως το Σίδνεϊ, την Περθ, την Αδελαΐδα, τη Μελβούρνη, το Μπρίσμπεϊν και το Γκολντ Κόαστ  στην Αυστραλία, καθώς και στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας με όλους τους σημαντικούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς. Σε ορισμένες από αυτές τις συναντήσεις συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, οι συνεργάτες της Myconian Collection και της Qatar Airways κα Alexandra Pisker και  κ. Adam Radwanski, η Εμπορική Ακόλουθος της Ελλάδας στην Αυστραλία κ. Κάτια Γκίκιζα και η κ. Halina Kubica, διευθύντρια και ιδιοκτήτης του Greece and Mediterranean Travel Centre, με τους οποίους γιόρτασαν την εγκαινίαση της νέας Luxury Greece Collection.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινότητας κ. Κώστας Μάρκος δήλωσε: “Η ισχυρή προσφορά και η κυρίαρχη παρουσία της Myconian Collection στην ελληνική φιλοξενία και το τουριστικό οικοσύστημα άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στην αυστραλιανή και ελληνοαυστραλιανή ταξιδιωτική κοινότητα, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην δέκατη ιδιοκτησία της, Panoptis Escape, η οποία θα εγκαινιασθεί τον Μάιο του 2019. ”

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Myconian Collection, Βαγγέλης Δακτυλίδης, δήλωσε σχετικά με την επίσκεψη:

“Η Μύκονος είχε σημαντική αύξηση επισκεπτών από την Αυστραλία τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα με την έναρξη των απευθείας πτήσεων της Qatar Airways από τη Ντόχα στη Μύκονο, που ξεκίνησαν τον Μάιο του 2018. H Αμερική και η Βρετανία είναι οι δύο πρώτες διεθνείς αγορές που εισέρχονται στη Μύκονο, με την Αυστραλία μεταξύ των πέντε αγορών προέλευσης τουριστών.

Ως γνήσια οικογένεια Μυκονιωτών, καλωσορίζουμε τους επισκέπτες με ζεστασιά και προσοχή και το κάνουμε με την καρδιά μας. Δίνοντας σημασία στη λεπτομέρεια, είναι ο τρόπος προσέγγισης των ανθρώπων και οικοδόμησης μακροχρόνιων σχέσεων. Κάθε χρόνο, ανακαλύπτουμε νέους τρόπους επικοινωνίας. Το στυλ φιλοξενίας μας είναι προσωπικό και ζεστό, όχι μόνο επαγγελματικό και πολυτελές. Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε ό, τι αναλαμβάνουμε με ενθουσιασμό και υπευθυνότητα, από τη στέγαση μέχρι τα πρότυπα εξυπηρέτησης και φιλοξενίας και τη διοργάνωση εκδηλώσεων.”

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία των συζητήσεων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αυστραλία ήταν το νέο ακίνητο που πρόκειται να προστεθεί στον ελληνικής ιδιοκτησίας όμιλο από τον Μάιο του 2019. Η νέα προσθήκη, όπως και τα εννέα άλλα συγκροτήματα, πρόκειται να είναι μέρος μιας παγκόσμιας ομάδας ξενοδοχειακών μονάδων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Βαγγέλη Δακτυλίδη, οι πολλαπλές πολυτελείς ξενοδοχειακές σχέσεις του ομίλου τους προσφέρουν μεγαλύτερες επιλογές στον παγκόσμιο πελάτη: «Αυτή η στρατηγική είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουμε προχωρήσει δυναμικά, κερδίζοντας πολλά βραβεία για τα ακίνητά μας». Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η ένταξη στα Leading Hotels of the World, Design Hotels, Preferred Hotels & Resorts, Relais & Chateâux, καθώς και η συνεργασία με τα πολυτελή ταξιδιωτικά δίκτυα Virtuoso,  Signature Travel Network και Traveler Made.

Ο Αναστάσιος Ναούμ, Γενικός Διευθυντής της Myconian Villa Collection, και μέλος της αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε την Αυστραλία, δήλωσε:

“Είναι σημαντικό να εκπροσωπούμεθα σε κάθε μια από αυτές τις ομάδες, διότι τα δίκτυα αυτά ανοίγουν νέες δυνατότητες και ευκαιρίες. Σας δείχνουν τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, συνεργαζόμαστε σχεδόν με όλους. Οι διασυνδέσεις μας περιλαμβάνουν πολύ ισχυρά δίκτυα που καλύπτουν τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές αγορές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, του Ανατολικού και του Δυτικού Ειρηνικού. Όλοι μας βοηθούν πολύ. ”

Ο Αναστάσιος Ναούμ, Γενικός Διευθυντής της Myconian Villa Collection, και μέλος της αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε την Αυστραλία, δήλωσε:

“Είναι σημαντικό να εκπροσωπούμεθα σε κάθε μια από αυτές τις ομάδες, διότι τα δίκτυα αυτά ανοίγουν νέες δυνατότητες και ευκαιρίες. Σας δείχνουν τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, συνεργαζόμαστε σχεδόν με όλους. Οι διασυνδέσεις μας περιλαμβάνουν πολύ ισχυρά δίκτυα που καλύπτουν τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές αγορές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, του Ανατολικού και του Δυτικού Ειρηνικού. Όλοι μας βοηθούν πολύ. ”

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας από τη Μύκονο στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης