Όταν ξεπερνιούνται τα όρια

 

Ξεπεράστηκε πλέον κάθε όριο – όπως και να το δει κανείς. Αρυόμενη την ουσιαστική νομιμοποίηση από καταιγιστικά σχόλια και επικρίσεις με το μοναδικό ύφος ενός Παύλου Πολάκη – αλλά και από του ίδιου του Πρωθυπουργού τις αναφορές σε “θεσμικά εμπόδια” όταν αναφερόταν σε δικαστικές αποφάσεις (άλλο η κριτική, άλλο η “υπόσχεση” παράκαμψης), ή του υπουργού Δικαιοσύνης την προαναγγελία μεταβολής της στάσης δικαστικών οργάνων (στην υπόθεση Ηριάννας) – η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με ανακοίνωση της που εκδόθηκε χθες, ημέρα Κυριακή(!), προχώρησε σε ανοιχτή επίθεση προς την Κυβέρνηση,και όχι μόνο.

Αναφερόμενη στην “αδηφάγο εκτελεστική εξουσία, που επιθυμεί με την χρήση κάθε μέσου να ενεργεί ανεξέλεγκτη”, η Ένωση δεν διστάζει να παραλληλίζει την στάση της σημερινής Ελλάδας με εκείνη της Τουρκίας του Ερντογάν ή της Πολωνίας που ήδη απειλείται από την ΕΕ με “πάγωμα” του δικαιώματος ψήφου της στο Συμβούλιο Υπουργών για παράβαση των θεμελιωδών αρχών Ευρωπαϊκής χώρας.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επαναφέρει την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών ενώπιον του ΣτΕ και την τότε προσπάθεια να επηρεασθεί η δικαιοδοτική κρίση του με επίθεση κατά της προσωπικότητας δικαστών του (του Νάσου Ράντου), ή πάλι αναφέρεται με μόλις καλυμμένο τρόπο στην μέχρι προ εβδομάδων Προέδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου (“άμισθους συμβούλους του Πρωθυπουργού”) για την προσπάθεια να παρατείνει την θητεία της – και των άλλων ανώτατων Δικαστικών – παρά την ύπαρξη ρητών συνταγματικών διατάξεων για συνταξιοδότηση στο 67ο.

Όμως το πιο ακραίο είναι ότι η Ένωση δεν παραλείπει να θυμίσει στην Κυβέρνηση/εκτελεστική εξουσία ότι σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις έχει την εμπιστοσύνη μόλις του 13% των πολιτών (εδώ έχει ένα μικρό σφάλμα η τοποθέτηση: οι ερωτώμενοι απαντούν στα γκάλοπ, “οι πολίτες” αποφαίνονται στις κάλπες – τις κανονικές!). Μπροστά σ’ αυτό, το πυρ ομαδόν της Ενώσεως κατά “ “δημοσιογράφων” – έμμισθων κονδυλοφόρων” ωχριά.

Σαλεύει ο νους για το πού θα φθάσει αυτή η αντιπαράθεση.