Οι ισχυρότερες πληθωριστικές πιέσεις που έχει αντιμετωπίσει η παγκόσμια οικονομία εδώ και περίπου μισό αιώνα αναγκάζουν τις κεντρικές τράπεζες των μεγαλύτερων οικονομιών να υιοθετήσουν πιο «σφιχτή» νομισματική πολιτική. Ως αποτέλεσμα περιορίζεται η υπερβάλλουσα ρευστότητα στις αγορές διεθνώς, στερώντας τα «καύσιμα» από το ράλι των κρυπτονομισμάτων, οι ισοτιμίες των οποίων καθημερινά βυθίζονται σε όλο και πιο χαμηλότερα επίπεδα.

Μόλις προ τριμήνου η Οικονομική αφιέρωσε μεγάλο μέρος των σελίδων της στον θαυμαστό καινούριο κόσμο των κρυπτονομισμάτων, παρουσιάζοντας ποια είναι και πώς λειτουργούν κι εξετάζοντας γιατί είναι το αγαπημένο νόμισμα των ακροδεξιών, κατά πόσο αποτελούν το όνειρο των φιλελεύθερων ή μήπως απλά απευθύνονται σε χρυσοθήρες-ντζογαδόρους. Επιχείρησε να απαντήσει στα ερωτήματα πότε θα κυριαρχήσουν, κατά πόσο είναι νόμιμα και να περιγράψει τη συζήτηση που εξελίσσεται στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο που πρέπει να διέπει το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων. Το αφιέρωμα επεκτάθηκε σε θέματα ψηφιακών πληρωμών, εξέλιξης των τραπεζικών υπηρεσιών και σύζευξης του φυσικού με τον ψηφιακό κόσμο μετά και την εμπειρία της πανδημίας. Επιχείρησε να παρουσιάσει τις κινήσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών σε αυτό το νέο Ελντοράντο αλλά και να ιχνηλατήσει τον αγώνα που εξελίσσεται σε διεθνές επίπεδο για την επικράτηση στο οικοσύστημα της αποκεντρωμένης χρηματοπιστωτικής.

Κείμενα που έχει ενδιαφέρον να διαβαστούν και τώρα, που το… τρενάκι του τρόμου βρίσκεται στη φάση της απότομης κατρακύλας!