Αύγουστος 2020: Ντόρα Μπακογιάννη: Το ότι συνομιλώ δεν σημαίνει ότι παραδίδομαι

Αύγουστος 2020: Ντόρα Μπακογιάννη: Το ότι συνομιλώ δεν σημαίνει ότι παραδίδομαι
Release date: Aύγουστος 2020 / τ. 997
Publisher: Εκδόσεις Κέρκυρα
For checkout you will be redirected to the site of Nomiki Bibliothiki
3.90€
BUY HERE

«Το ότι συνομιλώ δεν σημαίνει ότι παραδίνομαι»! Συναντήσαμε τη Ντόρα Μπακογιάννη στο γραφείο της, με την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις να έχει «χτυπήσει κόκκινο». Η πρώην υπουργός Εξωτερικών μας μίλησε αναλυτικά για τον Ερντογάν, την τρέχουσα κρίση στις διμερείς σχέσεις, το παρελθόν αλλά και την μέλλον των ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή. Θεωρεί αυτονόητο ότι «στην εξωτερική πολιτική ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει η λογική ‘δεν συνομιλώ με κάποιον’» και προτείνει μια… μετάλλαξη της στρατηγικής του Ελσίνκι, με την ΕΕ και την Τουρκία να αναζητούν ‘λύση-πακέτο’. Ξεκαθαρίζει, όμως, ότι «δεν υπάρχει κανένας ο οποίος να μπορεί εκ προοιμίου να πει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ανάγκη στρατιωτικής λύσης».

Επίσης, στο τεύχος Αυγούστου της Οικονομικής:

  • Η Νίκη Κεραμέως και ο Νίκος Φίλης διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το εκπαιδευτικό σύστημα. «Μείναμε πίσω λόγω κορονοϊού» παραδέχεται η υπουργός, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει «ένα υπουργείο Παιδείας & Έρευνας αλλά όχι Θρησκευμάτων».
  • Έχοντας συμπληρώσει 4 δεκαετίες στη μάχιμη δικηγορία, με παρουσία σε όλο το φάσμα του δικαίου των επιχειρήσεων και των συναλλαγών, ο Νότης Μπερνίτσας δηλώνει αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει ένα πλέγμα πιο ευνοϊκό για επενδύσεις
  • Η Mαρίνα Oφλούδη-Γιαβρόγλου αποκαλύπτει τα ‘μυστικά’ διαμόρφωσης μιας κουλτούρας καινοτομίας και εξωστρέφειας
  • Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού απειλεί τη ναυτιλία

 

Επιπλέον, επιλογή άρθρων από τον The Economist, οι σημαντικότερες εξελίξεις του μήνα στον επιχειρηματικό κόσμο με έμφαση στις νεοφυείς επιχειρήσεις, η εικόνα της ελληνικής και των διεθνών αγορών, στιγμιότυπα που ξεχώρισαν από την οικονομική και πολιτιστική ζωή της χώρας και βέβαια οι πάντα ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις των μόνιμων συνεργατών του περιοδικού, Νίκου Παπανδρέου, Αντώνη Παπαγιαννίδη, Αντώνη Κεφαλά και του Κώστα Μπλιάτκα, από τη Θεσσαλονίκη.

 

Ακόμα, στον ιστότοπο economia.gr, που λειτουργεί και στα αγγλικά, φιλοξενούνται επίκαιρα άρθρα συνεργατών, καθώς και άρθρα σχετικά με την κρίση του The Economist

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Language Ελληνικά
Pages 68
Cover Μαλακό
ISSN 1109 1584 08
Chief Editor Χάρης Σαββίδης
Editorial Director Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης