Για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά απονεμήθηκαν τα Βραβεία Ευκράντη, τα οποία διοργανώνονται από τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και την υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Η τελετή απονομής έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021. Τους βραβευθέντες επέλεξε κριτική επιτροπή, τα μέλη της οποίας καλύπτουν ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από τα ναυτιλιακά γράμματα και την ακαδημαϊκή έρευνα, μέχρι την η εξειδικευμένη ενημέρωση και το ναυτιλιακό επιχειρείν.

Το Βραβείο Ευκράντη 2020 για την Αρωγή στη Ναυτική Εκπαίδευση απονεμήθηκε στην Kyklades Maritime Corporation. Εκ μέρους της το παρέλαβε ο επικεφαλής της εταιρείας, κ. Δημήτρης Πατρίκιος, από την κα. Αθηνά Κανελλάτου, managing director στην Ελλάδα του γραφείου της Macgregor, χορηγού του βραβείου.

 

Το Βραβείο Ευκράντη 2020 Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας απονεμήθηκε στον κ. Κωστή Φραγκούλη, ιδρυτή, πρόεδρο και CEO της Franman, πρόεδρο του Propeller Club Port of Piraeus και πρεσβευτή του Sailors’ Society στην Ελλάδα. Το βραβείο απένειμε ο κ. Κωνσταντίνος Οικονόμου, Διευθύνων Σύμβουλος της Marine Tours, χορηγού του βραβείου

Στην τελετή απονομής συμμετείχαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΕΕ Δρ. Γεώργιος Πατέρας, ο διοικητής του Αγίου Όρους κ. Θανάσης Μαρτίνος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, η πρέσβειρα του Παναμά στην Ελλάδα Α.Ε. Julie Lymberopulos, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών κ. Ανδρέας Χατζηγιάννης, ο πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ Χαράλαμπος Σημαντώνης, ο επίτιμος πρόεδρος της INTERCARGO κ. Ιωάννης Πλατσιδάκης, o πρόεδρος του Μεσογειακού Forum INTERTANKO κ. Βασίλης Μπακολίτσας, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα πολιτισμού στον Δήμο Πειραιά κ. Ειρήνη Νταϊφά, η πρόεδρος της WISTA Hellas κ. Έλπη Πετράκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων (HSA) κ. Γιάννης Κοτζιάς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τεχνικών ∆ιευθυντών Ελληνικών Ναυτιλιακών Εταιρειών (MARTECMA) κ. Σταύρος Χατζηγρηγόρης, η κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθ. Μαρία Λεκάκου, ο αντιπρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας κ. Γεώργιος Ξηραδάκης.

 

Το Βραβείο Ευκράντη 2020 Συνολικής Προσφοράς στη Ναυτιλία απονεμήθηκε στον κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου και Ναυτιλιακού Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως του IMO στην Ελλάδα. Το απένειμε ο κ. Θεόφιλος Ξενακούδης, Director, Worldwide Business Operations του Νηολογίου των Marshall Islands, χορηγού του βραβείου.

 

Το Βραβείο Ευκράντη 2020 Κοινωνικής Προσφοράς απονεμήθηκε στην κα. Αλίκη Περρωτή. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της η εγγονή της, κα. Θεοδώρα Βαλεντή, από τον κ. Ιωάννη Σταματόπουλος, Αντιπρόεδρο ΔΣ της ONEX Shipyards & Technologies Group, χορηγού του βραβείου

 

Το Βραβείο Ευκράντη 2020 Καλύτερου Manager απονεμήθηκε στον κ. Ηρακλή Προκοπάκη, Senior Vice President και COO της Danaos Corporation, από την κα. Ελένη Πολυχρονοπούλου, Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της ERMA FIRST, χορηγού του βραβείου.

 

Το βραβείο «Mαριλένα Λασκαρίδη» για την αριστεία στον ναυτιλιακό πολιτισμό και την αρωγή στην ελληνική ναυτιλιακή κληρονομιά και παράδοση, απένειμε η κα. Σουζάνα Λασκαρίδη στον κ. Ιωάννη Μανουσάκη, σε αναγνώριση της ανιδιοτελούς προσφοράς του στις κοινότητες της Τήλου και της Ρόδου.

 

Το Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη εκπροσώπησε η κ. Σουζάνα Λασκαρίδη, Γενική Γραμματέας Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και ο κ. Κωνσταντίνος Μαζαράκης Αινιάν, Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ, Επίτιμος Αρχηγός Στόλου, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος.

 

Το Βραβείο Ευκράντη 2020 για την Υποστήριξη της Ελληνικής Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας απονεμήθηκε στην Pleiades Shipping Agents S.A. Το παρέλαβε, εκ μέρους της εταιρείας, ο κ. Μιλτιάδης Συννεφιάς, Technical Director της Pleiades Shipping Agents S.A., από τον κ. Ηλία Μάλλιο, Υπεύθυνο Εξαγωγών της SEABRIGHT, χορηγού του βραβείου.

 

Την τελετή απονομής παρουσίασε η δημοσιογράφος της Καθημερινής, κα. Μαργαρίτα Πουρνάρα.