Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής του διαδρομής από το 1934 μέχρι σήμερα, ο όμιλος economia αποδεικνύει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη και την ευημερία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου στηρίζοντας ενεργά δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Στο πλαίσιο αυτό οι εκδόσεις Κέρκυρα – economia Publishing τα τελευταία 87 χρόνια αποτελούν σταθερό στήριγμα για την ενδυνάμωση των νέων ανθρώπων μέσα από τον economia Φοιτητικό Διαγωνισμό, ο οποίος τους δίνει τη δυνατότητα για ενασχόληση με θέματα που άπτονται της πραγματικής οικονομίας.

Επιπρόσθετα, ο όμιλος economia βρίσκεται εδώ και 20 χρόνια στην υπηρεσία της έρευνας με το αρχείο Βοβολίνη, το οποίο αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές πηγές της οικονομικής και εν γένει της ελληνικής ιστορίας καθρεφτίζοντας μια ολόκληρη εποχή περίπου 150 χρόνων και αναδεικνύοντας άγνωστες πτυχές της ανασυγκρότησης του ελληνικού κράτους. Σημαντική συμβολή θεωρείται η δωρεά μέρους του αρχείου Βοβολίνη στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, με σκοπό την ευρύτερη αξιοποίηση του πολύτιμου αυτού υλικού σε διεθνές επίπεδο.

Παράλληλα, πρέπει να υπογραμμιστεί η δυναμική υποστήριξη του ομίλου economia ως χορηγού επικοινωνίας, αλλά και η συνεισφορά του με δωρεές βιβλίων σε δράσεις, όπως αυτή του Δικτύου Εθελοντών “Δημοσιογράφοι σε Δράση” που δημιούργησαν δέκα παιδικές-νεανικές βιβλιοθήκες σε ακριτικά και απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας. Επιπλέον, ο όμιλος economia είναι αρωγός στην προσπάθεια του “ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ”, ενός σωματείου που αποσκοπεί στην συντήρηση και αναστήλωση των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζουμε έμπρακτα το σωματείο με τη δωρεά 14,000 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων της λειτουργείας του και των παραγωγικών του δράσεων, ενώ παράλληλα φιλοξενούμε συναντήσεις του “ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ” στον πολυχώρο EcoZone.

Τέλος, σημαντική ενέργεια των εκδόσεων Κέρκυρα – economia Publishing αποτελεί και η διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων Bazaar με σκοπό την ενίσχυση οργανισμών με κοινωνική δράση, όπως ο σύλλογος “Φλόγα” και το “Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις”.

Για τις δράσεις μας, οι εκδόσεις Κέρκυρα – economia Publishing έχουν αναγνωριστεί και έχουν λάβει Έπαινο Κοινωνικής Προσφοράς και Ευποιίας για τη χορηγική τους συνέπεια από τον ΟΜΕΠΟ (Ομιλο για την Επικοινωνία Πολιτιστικών και Οικονομίας), τον Ιουνίου 1998.

Δηλώσεις συμμετοχής για την αξιολόγηση CRI Pass

Πειραιώς

Εκδόσεις Κέρκυρα: Τρέχουμε με χαμόγελο!

Journalists Acting

Xmas Bazaar για καλό σκοπό

Εκδόσεις Κέρκυρα: Χριστουγεννιάτικο Bazaar & στήριξη της ”Φλόγα”

Εκδόσεις Κέρκυρα: Χορηγοί Εθνικού Θεάτρου

Έπαινος Κοινωνικής Προσφοράς και Ευποιίας για τις Εκδόσεις Κέρκυρα