economia.gr

Αντώνης Παπαγιαννίδης

        καθημερινά στο Economia Blog

Ποιος/τι/πώς θα επανεκκινήσει την οικονομία

 

 

 

Η προχθεσινή εκδήλωση - από καιρό, βέβαια, οργανωμένη: έτυχε όμως να συμπέσει με την ημέρα που ανακοινώθηκε (δια διαρροών: πώς αλλιώς;) η πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει και με μονομερή έστω κίνηση στο κόψιμο του Γόρδιου Δεσμού των «κόκκινων δανείων» - της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΙΟΒΕ, για καλωσόρισμα «μετά ξεναγήσεως» της Ελλάδας στην κανονικότητα του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, αναμενόμενο ήταν να κοιταχτεί περισσότερο με βάση τι είχε να πει ο Declan Costello («ο άνθρωπος των Βρυξελλών για την Ελλάδα») και οι λοιποί οφφικιάλιοι του τύπου Chris Allen ή Paul Katos για την νέα φάση των πραγμάτων.

 

Περισσότερα...


 

Μάρτιος 2019
Περισσότερα...

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ 2019 απονεμήθηκαν σε οκτώ διακεκριμένους Έλληνες του Εξωτερικού

 

 

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ...

αρθρογραφία

        Bασίλης Βασιλικός

Ο Αντρέας, η Μυρσίνη και εγώ

 

Τον γνώρισα για πρώτη φορά το 1964 στο ρετιρέ του Κίμωνα Φράιερ, οδός Καλλιδρομίου, όπου ανοίγοντας την πόρτα του ασανσέρ, πριν μπει στο σπίτι, έπεσε το φως σε όλη την πολυκατοικία. Μάλλον κάποιος ένοικος, θέλοντας να τον εγκλωβίσει, είχε κατεβάσει τον γενικό διακόπτη. Αυτό ήταν το κλίμα που επικρατούσε τότε στη χώρα μας για τον γιο του Γεωργίου Παπανδρέου, μόλις ο Αντρέας εξελέγη βουλευτής στις δεύτερες εκλογές, όπου η Ένωση Κέντρου, πανηγυρικά τούτη τη φορά, εξελέγη πρώτο κόμμα.

 

Περισσότερα...

 

GREEK BUSINESS FILE

 

 

February 2019

Greek Business File is entering its 28th year of continuous publication!

 

This issue of Greek BF presents a number of Greek Scientists and entrepreneurs who are deeply involved in the new era of innovation that has already begun and steadily affects all aspects of life.                    

Περισσότερα...

 

The Economist

αναδημοσίευση στα ελληνικά

Αυξανόμενοι φόβοι για την οικονομία

 

Η πρόσφατη υποχώρηση αντικατοπτρίζει προβλήματα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό

 

Περισσότερα...

μελέτες / αναλύσεις

ΕΤΕ: Οδηγός οι ισχυρές εξαγωγές

Ανάλυση του ΑΕΠ για το δ' τρίμηνο και συνολικά το 2014 από τη Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής της ΕΤΕ

 

                   

Η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με υγιή ρυθμό 1,9% σε ετήσια βάση το 2018, από 1,4% το 2017, με κινητήριες δυνάμεις τις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών – οι οποίες υπερέβησαν τις αρχικές εκτιμήσεις για έναν ακόμη χρόνο – και την ιδιωτική κατανάλωση (+1% σε ετήσια βάση) που παρέμεινε σε συνεπή τροχιά ανάκαμψης. 

 

Περισσότερα...

Βιομηχανική Επιθεώρησις

"Μεγαλώσαμε μαζί"

 

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, γράφει στο τεύχος Μαρτίου της Οικονομικής Επιθεώρησης για τη "γνωριμία" του με τη Βιομηχανική Επιθεώρησις, στα εφηβικά του χρόνια

Περισσότερα...

βιβλιοπαρουσίαση

 

Ευάγγελος Βενιζέλος

 

Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας: Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος

 

Το ακούραστο πολιτικό - αλλα και επικοινωνιακό - δυναμό, που αποτελεί ο Βαγγέλης Βενιζέλος, έχει συγκεντρώσει σ’ αυτό το βιβλιο τοποθετήσεις και αναλύσεις του, περισσότερο επιστημονικού χαρακτήρα σε συνέδρια, εκδηλώσεις, ομιλίες κοκ, λιγότερο επικαιρικού/δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος, με τις οποίες αναλύσεις φωτίζει τις πιο δύσκολες πτυχές της σύγχρονης πολιτικής κατάστασης.

Περισσότερα...