Προφίλ

Προφίλ

ΟΜΙΛΟΣ ECONOMIA

Ο Όμιλος economia ασχολείται με την έκδοση οικονομικών περιοδικών, βιβλίων και λευκωμάτων στα ελληνικά και στα αγγλικά, και διοργανώνει σχετικά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες. Βασικό αντικείμενο του ομίλου είναι η διαχρονική μελέτη της πορείας της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.


 
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

 

  • Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ είναι το μοναδικό μηνιαίο οικονομικό περιοδικό που κυκλοφορεί αδιάλειπτα στην Ελλάδα από το 1934, έτος κατά το οποίο ιδρύθηκε από το δημοσιογράφο Σπύρο Βοβολίνη και αποτελεί μέλος της European Business Press (EBP). Από το 1976 διαθέτει την αποκλειστικότητα για την αναδημοσίευση άρθρων του “The Economist” στην Ελλάδα. Στόχος του περιοδικού είναι η έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση του αναγνώστη μέσα από την εις βάθος ανάλυση επίκαιρων οικονομικών, τραπεζικών, και άλλων επιχειρηματικών θεμάτων, παρουσιάζοντας παράλληλα, συνεντεύξεις διακεκριμένων ανθρώπων του επιχειρηματικού και του ακαδημαϊκού κόσμου, και αφιερώματα σε νεοφυείς και επιτυχημένες επιχειρήσεις.

 

        

 

 

 

  • Το Greek BUSINESS FILE  (η συνέχεια του Business File - Greek Special Survey Series) είναι το μοναδικό αγγλόφωνο περιοδικό για την ελληνική οικονομία που κυκλοφορεί από το 1991. Εκδίδεται πέντε φορές το χρόνο, και περιλαμβάνει ποικίλες αναλύσεις πάνω σε οικονομικά, τραπεζικά, ναυτιλιακά και επιχειρηματικά θέματα. Στόχος του περιοδικού είναι η έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση του αγγλόφωνου αναγνώστη και των Ελλήνων της διασποράς για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

 


ΕΚΔΟΣΕΙΣ 

 

 

 

 

 

 

Οι εκδοτικές μας δραστηριότητες δίνουν έμφαση στην σύγχρονη ελληνική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τον ελληνικό πολιτισμό.

 


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διοργανώνουμε συνέδρια και ημερίδες με αντικείμενο επίκαιρα οικονομικά και κοινωνικά θέματα.
 

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ο όμιλος economia διοργανώνει κάθε χρόνο τον economia Φοιτητικό Διαγωνισμό. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη των νέων ατόμων με κριτική σκέψη, η δικτύωσή τους με κορυφαίες επιχειρήσεις και η βράβευσή τους με πλούσια δώρα. 
 


 
ΑΡΧΕΙΟ ΒΟΒΟΛΙΝΗ

Ένα από τα σημαντικότερα αρχεία για την οικονομική ιστορία της Ελλάδας, πηγή έρευνας για μελετητές και ιστορικούς της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Η ενότητα του Αρχείου (Σειρά) Μέγα Ελληνικόν Βιογραφικόν Λεξικόν μεταφέρθηκε από την 1η Φεβρουαρίου 2012 στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

 

TI MΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ

-Ενημέρωση για τις εξελίξεις στην ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνή οικονομία.

-Σε βάθος ανάλυση επίκαιρων οικονομικών, τραπεζικών, επιχειρηματικών και ναυτιλιακών θεμάτων.

-Συνεντεύξεις διακεκριμένων ανθρώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

-Αφιερώματα σε νεοφυείς επιχειρήσεις, νέους επιχειρηματίες και success stories.