Ιούλιος 2019: Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή

Ιούλιος 2019: Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή
Ημερομηνία έκδοσης: Ιούλιος 2019 / τ. 984
Εκδότης: Εκδόσεις Κέρκυρα
Για την ολοκλήρωση της αγοράς θα ανακατευθυνθείτε στο site της Νομικής Βιβλιοθήκης
3.90€
ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Οι εκλογές του Ιουλίου, οι πρώτες μετά την έξοδο από την περίοδο των Μνημονίων, σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας εποχής. Οι προκλήσεις στον ορίζοντα, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση είναι σημαντικές και η δουλειά που θα απαιτηθεί πολλή.

Το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά, μιλάει για όλα αυτά στην Οικονομική, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν καλύτερο για την οικονομία να μην εγκαταλειφθούν οι περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο, καθώς και να ξαναδούμε την «ανωμαλία» (όπως τη χαρακτηρίζει) των υψηλότερων μισθών στον δημόσιο από τον ιδιωτικό τομέα. Από την πλευρά του, ο Πιερ Γκατάζ, πρόεδρος της ένωσης των ευρωπαϊκών συνδέσμων βιομηχάνων, BusinessEurope, υποστηρίζει ότι η έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και όχι στην αναδιανομή πόρων από τις πλουσιότερες προς τις ασθενέστερες χώρες της ΕΕ.

Η συζήτηση για την «Ελλάδα του αύριο» βρέθηκε στο επίκεντρο και της φετινής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, που πραγματοποιήθηκε λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές. Με την ευκαιρία αυτή, ανατρέχουμε στο αρχείο του περιοδικού (το οποίο με το τρέχον τεύχος εισέρχεται στο 86ο έτος κυκλοφορίας του) και εντοπίζουμε δημοσιεύματα για τις Γενικές Συνελεύσεις του ΣΕΒ σε περιόδους κυβερνητικής αλλαγής.

Επίσης, στο τεύχος Ιουλίου της Οικονομικής:

  • Σημαντική άνοδο στον Γενικό Δείκτη του ΧΑ και χαμόγελα στους επενδυτές φέρνει η προσδοκία αυτοδύναμης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα υπάρξει συνέχεια;
  • Αφιέρωμα στις δράσεις κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων.
  • Η απονομή των βραβείων του ετήσιου φοιτητικού διαγωνισμού, που διοργάνωσε φέτος η Οικονομική, για 25η χρονιά.
  • Τα χίλια πρόσωπα της Ινδίας στη φετινή ΔΕΘ.
  • Ελληνικές τράπεζες: πυλώνας ανάπτυξης ή μεγάλος ασθενής.
  • Στη νέα ναυτιλιακή πύλη της ΕΕ αναδεικνύεται η Θεσσαλονίκη.

Κι ακόμα, επιλογή άρθρων από τον Economist, οι σημαντικότερες εξελίξεις του μήνα στον επιχειρηματικό κόσμο με έμφαση στις νεοφυείς επιχειρήσεις, η εικόνα της ελληνικής και των διεθνών αγορών, στιγμιότυπα που ξεχώρισαν από την οικονομική και πολιτιστική ζωή της χώρας και βέβαια οι πάντα ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις των μόνιμων συνεργατών του περιοδικού, Βασίλη Βασιλικού, Νίκου Παπανδρέου, Αντώνη Παπαγιαννίδη και Κώστα Μπλιάτκα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Γλώσσα Ελληνικά
Σελίδες 76
Τύπος εξώφυλλου Μαλακό
ISSN 1109 1584 07
Αρχισυντάκτης Χάρης Σαββίδης
Διευθυντής Σύνταξης Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης