Έπαινος Κοινωνικής Προσφοράς και Ευποιίας για τις Εκδόσεις Κέρκυρα

Έπαινος Κοινωνικής Προσφοράς και Ευποιίας για τις Εκδόσεις Κέρκυρα

Έπαινος Κοινωνικής Προσφοράς και Ευποιίας στις Εκδόσεις Κέρκυρα 

Τον δεύτερο έπαινο κοινωνικής προσφοράς και ευποιίας για τη χορηγική συνέπεια παρέλαβε και φέτος η Διευθύντρια Στρατηγικής Ανάπτυξης των Εκδόσεων Κέρκυρα, Μαρία Κελεπούρη από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στην επίσημη τελετή απονομής των Χορηγικών Βραβείων 1998, την οποία διοργάνωσε ο ΟΜΕΠΟ την Τετάρτη 17 Ιουνίου 1998 στο Κολλέγιο Αθηνών.

Ο Όμιλος για την Επικοινωνία Πολιτιστικών και Οικονομίας (ΟΜΕΠΟ) θέσπισε και απονέμει για ένατη συνεχή χρονιά τα Χορηγικά Βραβεία, με στόχο την απότιση φόρου τιμής σε όλους όσοι συμβάλλουν στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Υπόψη της κριτικής επιτροπής τέθηκαν συνολικά 53 χορηγικά προγράμματα, τα οποία υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 1997 από επιχειρήσεις, οργανισμούς και ιδρύματα. Για το Ειδικό Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς και Ευποιίας οι εταιρείες που προκρίθηκαν στην τελική φάση, εκτός από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ήταν: ΕΛΑΪΣ Α.Ε., Ίδρυμα Θήρας Πέτρος Μ. Νομικός, PANAFON A.E., ΣΚΑΪ 100,4- Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις ΑΕΕ και η ΦΑΓΕ Α.Ε.

Την εκδήλωση άνοιξε το σύνολο μουσικής μπαρόκ «Κέλσος», με τη συναυλία «Σαν παλιά μουσική». Το δεύτερο μέρος της συναυλίας, στο οποίο ερμηνεύτρια ήταν η κα Βάνα Μαρσέλου, ήταν αφιερωμένο στο Μάνο Χατζιδάκι. Μετά από σύντομη ομιλία της κας Μαρλένας Γεωργιάδη, Προέδρου του ΟΜΕΠΟ, όπου τόνισε τη σημασία της χορηγίας στα πολιτιστικά δρώμενα, ο ηθοποιός κ. Κώστας Καρράς παρέλαβε τη σκυτάλη για να παρουσιάσει τα βραβεία και τους επαίνους. Στη συνέχεια, ο Υπουργός πολιτισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την απονομή των βραβείων μαζί με τον κ. Νίκο Βερνίκο. Την εκδήλωση πλαισίωσαν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου.