Προφίλ

Προφίλ

ΟΜΙΛΟΣ ECONOMIA

 

Ο Όμιλος economia ασχολείται με την έκδοση οικονομικών περιοδικών, βιβλίων και λευκωμάτων στα ελληνικά και στα αγγλικά, και διοργανώνει σχετικά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες. Βασικό αντικείμενο του Oμίλου είναι η διαχρονική παρακολούθηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

 

Συγκεκριμένα, στις δραστηριότητές του συγκαταλέγονται:
 

  • Tα περιοδικά: 

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ. Αποτελεί το μοναδικό μηνιαίο οικονομικό περιοδικό που κυκλοφορεί αδιάλειπτα στην Ελλάδα από το 1934 και είναι μέλος της European Business Press (EBP). Από το 1976 διαθέτει την αποκλειστικότητα για την αναδημοσίευση άρθρων του “The Economist” στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει οικονομικά, τραπεζικά και γενικότερα επιχειρηματικά θέματα, συνεντεύξεις διακεκριμένων ανθρώπων του επιχειρηματικού και του ακαδημαϊκού κόσμου και αφιερώματα σε νέες και παραδοσιακές επιχειρήσεις.

 

 

        

 

 

 

Greek BUSINESS FILE. Το μοναδικό αγγλόφωνο περιοδικό για την ελληνική οικονομία που κυκλοφορεί από το 1991, εκδίδεται πέντε φορές το χρόνο, και περιλαμβάνει ποικίλες αναλύσεις πάνω σε οικονομικά, τραπεζικά, ναυτιλιακά και  άλλα επιχειρηματικά θέματα, δίνοντας το στίγμα της ελληνικής οικονομίας στο εξωτερικό.

 

Στην οικογένεια των συνδρομητών των παραπάνω περιοδικών συγκαταλέγονται εταιρείες, τράπεζες, ελεύθεροι επαγγελματίες, βιβλιοθήκες κ.α.. Παράλληλα, πωλούνται σε επιλεγμένα σημεία πανελλαδικώς, σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα όπως Golden Hall και Athens Metro Mall, ενώ διανέμονται στις θέσεις Business Class της Aegean, στις Αίθουσες Διακεκριμένων Επιβατών του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, στις σουίτες και στα δωμάτια των ξενοδοχείων Grande Bretagne και King George, καθώς και στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη.

 

 

  • Τα βιβλία, τα οποία ασχολούνται με την ελληνική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τον ελληνικό πολιτισμό στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

 

  • Η διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων για επίκαιρα οικονομικά και κοινωνικά θέματα.

 

  • Η διοργάνωση τα τελευταία 24 χρόνια του economia Φοιτητικού Διαγωνισμού, στόχος του οποίου είναι η ανάδειξη νέων ατόμων με κριτική σκέψη, η δικτύωσή τους με κορυφαίες επιχειρήσεις και η βράβευσή τους με πλούσια δώρα.

 

  • Το Αρχείο Βοβολίνη, ένα από τα σημαντικότερα αρχεία για την οικονομική ιστορία της Ελλάδας, πηγή έρευνας για μελετητές και ιστορικούς της οικονομίας και των επιχειρήσεων, σημαντικό μέρος του οποίου έχει δωρηθεί στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.