Χρονολόγιο

Χρονολόγιο

1934 - Ο Σπύρος Βοβολίνης, σε ηλικία 24 ετών, εκδίδει το περιοδικό Βιομηχανική Επιθεώρησις.
1957 - Η Βιομηχανική Επιθεώρησις και ο Σπύρος Βοβολίνης τιμώνται με τον Έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών.
1958 - Αρχίζει η έκδοση του Μεγάλου Ελληνικού Βιογραφικού Λεξικού του Κωνσταντίνου Βοβολίνη, η οποία ολοκληρώνεται το 1962.
1962 - Η Βιομηχανική Επιθεώρησις συνάπτει συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με την βρετανική ημερήσια εφημερίδα The Financial Times.
1963 - Η Β.Ε. αρχίζει να φιλοξενεί το ένθετο Viomichaniki Epitheorissis, μηνιαίο δελτίο στην Αγγλική με περιλήψεις των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό.
1964 - Το Μέγα Ελληνικόν Βιογραφικόν Λεξικόν τιμάται με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.
1976 - Η Βιομηχανική Επιθεώρησις συνάπτει συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με την βρετανική εβδομαδιαία επιθεώρηση The Economist.
1990 - Η Αλεξάνδρα Κ. Βοβολίνη-Λασκαρίδη αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Β.Ε.
1991 - Το ένθετο Viomichaniki Epitheorissis μετεξελίσσεται σε ανεξάρτητη τριμηνιαία περιοδική έκδοση με τίτλοIndustrial Review Special Survey Series. Η Β.Ε. αλλάζει το λογότυπό της σε Βιομηχανική Επιθεώρηση.
1994 - Η Β.Ε., η οποία έως τότε κυκλοφορούσε μόνον μέσω συνδρομών, αρχίζει να πωλείται στα περίπτερα. Διοργανώνεται για πρώτη φορά ο Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός.
1995 - Ανοίγει η διαδικτυακή πύλη του περιοδικού
1996 - Ιδρύονται οι Εκδόσεις Κέρκυρα.
1997 - Ιδρύεται το Αρχείο Βοβολίνη. Η Β.Ε. μετονομάζεται σε Βιομηχανική Οικονομική Επιθεώρηση.
1998 - Η τριμηνιαία έκδοση Industrial Review Special Survey Series μετονομάζεται σε Business File.
1999 - Η Β.O.Ε. μετονομάζεται σε Οικονομική Βιομηχανική Επιθεώρηση.
2000 - Κυκλοφορεί το μηνιαίο δελτίο Business File Newsletter - Ελλάδα και νοτιοανατολική Ευρώπη σε δύο εκδόσεις, Ελληνική και Αγγλική.
2003 - Ιδρύεται το βιβλιοπωλείο economia Bookstore.
2004 - Η Ο.Β.Ε. μετονομάζεται σε Οικονομική Επιθεώρηση. Το economia Bookstore επεκτείνεται και στο Διαδίκτυο μέσω του e-shop στο www.economia.gr .
2006 - Ιδρύεται ο Όμιλος economia, ένα σύγχρονο δίκτυο το οποίο περιλαμβάνει τους τομείς Business Media (έκδοση περιοδικών και internet), Publishing (έκδοση βιβλίων), Bookstore (πώληση βιβλίων) και Business Tank (διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων και εκδηλώσεων) καθώς και το Αρχείο Βοβολίνη.
2009 -  Η τριμηνιαία αγγλόφωνη έκδοση Business File Special Survey Series εξελίσσεται στην επιθεώρηση Business File Quarterly Review
2010 - Ανοίγει ο πολυχώρος ECO ZONE
2011 - To Business File Quarterly Review εξελίσσεται στη διμηνιαία επιθεώρηση Business File
2014 - Το περιοδικό εορτάζει τα 80 χρόνια παρουσίας στον Τύπο