Ναι μεν αλλά, για το μέλλον της εργασίας

Δημοσιεύτηκε από economia 07/03/2019 0 Σχόλια άρθρα,

Οι θέσεις εργασίας πεθαίνουν αλλά η εργασία χαίρει άκρας υγείας

Δρ Βενετία Κουσία

Γενική Διευθύντρια, Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, CompeteGR

 

 

  • Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική εποχή που όλα αλλάζουν και όχι μόνο η τεχνολογία.
  • Tα Δεδομένα μας περιβάλλουν σαν ένα τσουνάμι.
  • Το δημογραφικό φέρνει μαζί του ευκαιρίες αλλά και προβλήματα. 
  • Σίγουρα υπάρχουν δουλειές που θα επηρεαστούν από τους αυτοματισμούς. Η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική επιρρεάζουν σε διαφορετικό βαθμό τον κάθε κλάδο και την κάθε χώρα.
  • Τόσο η  φύση της δουλειάς όσο και η εξέλιξη της σταδιοδρομίας αλλάζουν.

 

Ο ΟΟΣΑ έχει υπολογίσει ότι 57% των δουλειών κινδυνεύουν να αυτοματοποιηθούν τα επόμενα 5 χρόνια.  

 

Στην Ελλάδα όντως το 57% των εργαζομένων θα δεί τη δουλειά του να επηρεάζεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.  Κάποιες θα αντικατασταθούν αλλά και κάποιες άλλες θα γίνουν παραγωγικότερες λόγω της εξέλιξης.

 

Το 23% από αυτούς ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου έχοντας πιθανότητα να δουν τις δουλειές του να αυτοματοποιούνται κατά 70%. Οι πλέον ευάλωτοι είναι οι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου εργαζόμενοι στους τομείς της μεταποίησης, της γεωργίας, των κατασκευών και των υπηρεσιών (καθαριότητα, πωλήσεις, οδηγοί).

 

Σ' αυτήν την κούρσα παίρνουν όλοι μέρος ανεξάρτητα από ηλικία.

 

Όμως οι Μηχανές δεν θα αντικαταστήσουν τον Ανθρωπο.  Απλώς μέχρι το 2024 οι ρόλοι που απαιτούν ψηφιακές δεξιότητες θα αυξηθούν κατά 12%  και για αυτό θα έχουμε νέους τύπους οργάνωσης της εργασίας μας.

 

Ο άνθρωπος και η μηχανή πρέπει να συνεργαστούν προς το συμφέρον όλων. Kαι όντως οι πλατφόρμες συνεργασίας οδηγούν προς αυτήν την κατεύθυνση ενισχύοντας τις ίσες ευκαιρίες πρόσβασης όλων σε όλα.

 

Βαδίζουμε ολοταχώς προς ακόμη μεγαλύτερη εξειδίκευση και γι' αυτό οι εταιρείες δε θα προσλαμβάνουν με βάση τις παραδοσιακές λειτουργίες, αλλά με βάση τα έργα. Το 2015 οι δουλειές που βασίζονταν σε εργα ήταν το 28%. Το 2020 θα αποτελούν το 66%.

 

Και βέβαια η ίδια δουλειά στον ίδιο εργοδότη για μια ζωή έχει προ πολλού πεθάνει. Και αν προσθέσουμε και τον παράγοντα ταχύτητα φτάνουμε στις συμβάσεις ακόμη και για λίγες ώρες – πολλές δουλειές σε πολλούς εργοδότες ακόμη και παράλληλα.  Το αποδεικνύουν 9.3 εκατ. Αμερικανοί σήμερα.

 

Oι καινούργιες δουλειές που θα προκύψουν θα είναι πολύ περισσότερες από εκείνες που θα εκλείψουν.

 

Θα εκλείψουν δουλειές διοικητικής, γραμματειακής και λογιστικής υποστήριξης, συναρμολόγησης στα εργοστάσια, τηλεφωνικής και ταχυδρομικής εξυπηρέτησης.

 

Όμως θα δημιουργηθούν περισσότερες δουλειές σχετικές με την ανάλυση και διαχείριση των δεδομένων,  εξειδικευμένες στην τεχνητή νοημοσύνη και στην εκμάθηση των μηχανών. Οι εταιρείες θα αναζητούν άλλης κουλτούρας γενικούς διευθυντές και διευθυντές επιχειρησιακής ανάπτυξης, αναλυτές και προγραμματιστές λογισμικού και εφαρμογών, καθώς και στελέχη εξειδικευμένα στην οργανωσιακή ανάπτυξη, επαγγελματίες πωλητές και μαρκετίστες, εμπειρογνώμονες στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στις νέες τεχνολογίες καθώς και στα μεγάλα δεδομένα.

 

Αυτός ο καινούργιος κόσμος θα έχει ανάγκη από:

1. Αποτελεσματικές Συνεργασίες

2. Με ολοένα και μεγαλύτερη τεχνογνωσία.

3. Ικανότητα ανάλυσης και σύνθεσης με καινοτομικό τρόπο χρησιμοποιώντας την συναισθηματική νοημοσύνη και τη λογική για να λύσει σύνθετα προβλήματα.

4. Εργαζόμενους που ξέρουν να μαθαίνουν τις θεωρούμενες ως ελάχιστες δεξιότητες (κατανόηση κειμένου και μαθηματικών εννοιών καθώς και τις ψηφιακές), ώστε να μπορούν να βρουν, αξιολογήσουν, δημιουργήσουν, μοιραστούν και ανταλλάξουν περιεχόμενο ψηφιακά.

5. Για να είναι πάντα απασχολήσιμοι όμως πρέπει να έχουν και απαραίτητες συμπεριφορές, όπως  κρατάω οπτική επαφή σε μια συνέντευξη, ακούω ενεργά, οργανώνω το χρόνο μου κλπ. αλλά και βασικές γνωσιακές δεξιότητες  εστιάζω, θυμάμαι, βάζω τα πράγματα με τη σειρά.

6.  Την αντίληψη ότι όσο ζω εξελίσσομαι.

7. Και φυσικά από εξειδίκευση – εξειδίκευση – εξειδίκευση.

 

Κι επειδή η εργασία στον 21ο αιώνα αφορά όλες τις ηλικίες και όλες τις γενιές καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι μέχρι το 2022 το WEF[1] προβλέπει ότι όλοι μας θα χρειαστούμε 101 επιπλέον ημέρες εκπαίδευσης.

 

Η απάντηση στην τεχνολογική πρόκληση βρίσκεται στην ικανότητα μας να εφαρμόσουμε τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά μας. Να μην τα ξεχάσουμε ούτε να τα υποβαθμίσουμε εντυπωσιασμένοι από τους αλγόριθμους.

 

Οι θέσεις εργασίας πεθαίνουν αλλά η εργασία χαίρει άκρας υγείας!

 

[1] World Economic Forum

 

 

Βρείτε την παρουσίαση της Δρ Βενετίας Κουσία στο πάνελ "Rethinking employment due to innovations and new technologies" στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2019 ΕΔΩ

Αφήστε ένα σχόλιο