ThinkBiz Academy 2019: “Elevator Catalyst”

Δημοσιεύτηκε από economia 10/05/2019 0 Σχόλια Εκδηλώσεις,

To ThinkBiz Academy 2019 είναι ένα διήμερο πολυσυνέδριο επιχειρηματικότητας του ThinkBiz, του πρώτου φοιτητικού συλλόγου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά, 17&18 Μαΐου στην OTEAcademy. Πρόκειται για μια νεανική και καινοτόμο διοργάνωση με διαδραστικές ομιλίες και workshops, 1on1 interviews, fire chats, open discussions, panels, mock-up interviews, επιχειρηματικά παιχνίδια και πολλά δρώμενα στον εξωτερικό χώρο. Στόχος του είναι να δώσει στους νέους μια 360° βιωματική εμπειρία και να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τον επιχειρηματικό χώρο κάνοντας τη θεωρία πράξη. Για τη φετινή διοργάνωση μας μίλησε η Κωνσταντίνα Μουντάκη, head organizer του ThinkBiz Academy.

 

 

 

Ποιο είναι το ενδιαφέρον των νέων για την επιχειρηματικότητα και ποιες οι δυνατότητές τους; Ποια ανάγκη καλύπτει το ThinkBiz Academy;
Οι νέοι στη σημερινή εποχή δείχνουν συχνά έντονο ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα ανεξάρτητα από το αντικείμενο των σπουδών τους. Άλλωστε, δεν είναι κάτι που σχετίζεται μόνο με CEOs και κολοσσιαίες πολυεθνικές. Εμείς θεωρούμε ότι η επιχειρηματικότητα βρίσκεται παντού και αυτό είναι το mindset που προσπαθούμε να χτίσουμε.

Είναι τόσες οι δυνατότητες της νέας γενιάς αλλά και τα μέσα που διαθέτουμε σήμερα, που αν ο καθένας μας ψάξει τι πραγματικά τον ενδιαφέρει μπορεί να ξεπεράσει τις προσδοκίες του.

Το ThinkBiz Academy ακριβώς αυτό θέλει να κάνει, να βοηθήσει τους νέους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση από τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, να μάθουν τα hot trends αυτής, να εξελιχθούν και να αναπτύξουν τα προσωπικά τους skills.

 

Ποια ήταν η εμπειρία από τον πρώτο χρόνο της διοργάνωσης ThinkBiz Academy? Πόσοι συμμετείχαν και τι αποκόμισαν;
Το ThinkBiz Academy πρωτοξεκίνησε το 2017 αρκετά πιλωτικά και με έναν πιο motivational χαρακτήρα. Πέρυσι το πήγαμε ένα βήμα παρακάτω και κάναμε “StartUpping Your Way”. Στην προηγούμενη διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 600 νέοι, φοιτητές και απόφοιτοι απ’ όλα τα πανεπιστήμια, οι οποίοι μέσα από το event κατάλαβαν ότι όπως μια startup ξεκινάει από το μηδέν και σταδιακά εξελίσσεται, έτσι κι οι ίδιοι μπορούν να κάνουν την μετάβαση από το πανεπιστήμιο στον επιχειρηματικό χώρο. 
 

Τι καινούριο θα παρουσιάσετε φέτος; Ποιοι θα συμμετέχουν από εταιρείες και πόσοι θα το παρακολουθήσουν;

Motto του ThinkBiz Academy 2019 είναι το “Elevator Catalyst”. Τι σημαίνει αυτό; Όπως ένας καταλύτης αυξάνει την ταχύτητα μιας χημικής αντίδρασης, έτσι και στο ThinkBiz Academy θέλουμε ο καθένας να ανακαλύψει αυτό που καταλύει τα πράγματα μέσα του. Αυτό που θα τον βοηθήσει να ρισκάρει, να καινοτομήσει, να ανατρέψει τα δεδομένα γύρω του και τελικά να εξελιχθεί. Γι’ αυτό προκαλούμε τους νέους, #FindYourCatalyst!

Έχουμε την τύχη να μας στηρίζουν πολλές εταιρείες, οι οποίες έχουν δει και πιστεύουν στη δουλειά μας. Πρώτα φυσικά θα αναφέρω την Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. που αποτελεί τον αποκλειστικό platinum sponsor μας και για φέτος, μετά την περσινή άριστη συνεργασία μας, και τις αιγίδες μας, την ΕΑΣΕ και την Endeavor Greece. Στο πλευρό μας επίσης βρίσκονται η PeopleCert, η .seize, η 3Ε, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και πολλές ακόμη εταιρείες. Τέλος, στο συνέδριο, θα δώσουν το παρών το CodeHub και το ReGeneration και χαιρόμαστε πολύ που τους έχουμε κοντά μας γι’ άλλη μια χρονιά.

 

Ποια είναι τα θέματα των workshop;
Βασική θεματική του συνεδρίου μας είναι φυσικά η επιχειρηματικότητα. Όλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τόσο δηλαδή οι ομιλίες όσο και τα workshops, κινούνται γύρω από αυτή αλλά θέλουμε να την προσεγγίσουμε από κάθε πλευρά και με λιγότερο γνωστούς τομείς ή με τάσεις που πιστεύουμε ότι απασχολούν πολύ. Marketing, recruiting, smart cities, blockchain, τουρισμός, soft skills και νέες τεχνολογίες είναι μερικά μόνο από τα θέματα που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο φετινό event και έτσι να γνωρίσετε πιο ουσιαστικά αυτόν τον χώρο.
 

Τι θα περιλαμβάνει το βιωματικό κομμάτι του συνεδρίου;

Στόχος το ThinkBiz Academy ειδικά για φέτος είναι να επενδύσει στο βιωματικό κομμάτι. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αλληλεπιδράσουν με τους ομιλητές και τους trainers, μέσω open discussions, fire chats και φυσικά του networking. Στα πλαίσια του συνεδρίου, ακόμη, θα τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε mock- up interviews με έμπειρους recruiters της αγοράς και να λάβουν personal branding tips για το βιογραφικό και το LinkedΙn τους. Τέλος, θα υπάρχουν διαδραστικά happenings, επιχειρηματικά παιχνίδια και πολλές ακόμα εκπλήξεις για ένα ακόμη πιο ολοκληρωμένο 2ήμερο.

Αφήστε ένα σχόλιο