3ο Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ για τις έξυπνες πόλεις

Δημοσιεύτηκε από economia 15/05/2019 0 Σχόλια Εκδηλώσεις,

Στις 10, 11 και 12 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 3ος μαραθώνιος καινοτομίας της ΚΕΔΕ για τις έξυπνες πόλεις, City Challenge Crowdhackathon Smartcity 3, ο οποίος διοργανώθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με την υποστήριξη της εταιρείας τεχνολογίας και ψηφιακής καινοτομίας Crowdpolicy.

Στόχος του μαραθωνίου City Challenge Crowdhackathon Smartcity 3 ήταν η δημιουργία καινοτόμων πρωτότυπων πιλοτικών εφαρμογών οι οποίες:

  • βελτιώνουν υφιστάμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και διαδικασίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • δημιουργούν νέες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για τους πολίτες και την αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών
  • προωθούν καινοτόμα επιχειρηματικά και τεχνολογικά μοντέλα από νέες ομάδες — startup επιχειρήσεις της χώρας μας

Στο crowdhackathon smartcity 3 συμμετείχαν συνολικά πάνω από 300 άτομα διαγωνιζόμενοι, μέντορες, κριτές, στελέχη δήμων, εθελοντές και επισκέπτες. Την Παρασκευή ξεκίνησαν 30 ομάδες και την Κυριακή οι 22 παρουσίασαν τις καινοτόμες εφαρμογές τους. Το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό, γεγονός που έκανε το έργο της επιτροπής αξιολόγησης αρκετά δύσκολο. Από τις 22 ομάδες που παρουσίασαν τις ιδέες τους, διακρίθηκαν τέσσερις οι οποίες κέρδισαν χρηματικά βραβεία συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Το πρώτο βραβείο και τις 4.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα CASD for Smartcity, η οποία υλοποίησε ένα σύστημα έγκαιρης πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων.

Το δεύτερο βραβείο και τις 3.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα Design your City, η οποία υλοποίησε πλατφόρμα συμμετοχικότητας όπου δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να προτείνουν ιδέες για έργα του Δήμου, να ψηφίζουν για αυτά, να συμμετέχουν μέσω crowdfunding στην υλοποίηση αυτών και να επιβραβεύονται για την συμμετοχή τους.

Το τρίτο βραβείο και τις 2.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα City Slots, δημιούργησε μία εφαρμογή parking η οποία δίνει κίνητρα για αλλαγή συμπεριφοράς των πολιτών προς το καλύτερο. Προσφέρει στον χρήστη που επιθυμεί ολιγόλεπτη στάθμευση στο κέντρο της γειτονιάς και το κυκλοφοριακό χάος που προκαλούν τα διπλοπαρκαρισμένα ή παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα σε απολύτως κρίσιμα σημεία.

To τέταρτο βραβείο και τα 1000 ευρώ κέρδισε η ομάδα Pulsar, η οποία ανέπτυξε αλγόριθμο που κάνει ανάλυση εικόνας και εντοπισμό όπλων σε δημόσιο χώρο.

Αφήστε ένα σχόλιο