Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης συνάντησε μέλη της νέας κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε από economia 29/08/2019 0 Σχόλια Εκδηλώσεις,

Την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο των ομογενών της Αυστραλίας τα τελευταία χρόνια είχε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, σε συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Αθήνα, στο πλαίσιο μιας σειράς επισκέψεων που πραγματοποίησε  κατά την παραμονή του στην Ελλάδα.

 

Ο κύριος Παπαστεργιάδης είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον υπουργό Εσωτερικών, Τάσο Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Αποδήμων, Αντώνη Διαματάρη, τον υφυπουργό Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Κώστα Φραγκογιάννη και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Ο κύριος Παπαστεργιάδης ανέφερε πως βρήκε το κλίμα πάρα πολύ θετικό όσον αφορά στις επενδύσεις, καθώς όλοι τους ανταποκρίθηκαν πολύ γρήγορα για να συναντηθούν και να τον παραπέμψουν στους αρμόδιους αξιωματούχους,  έτσι ώστε να ανοίξουν οι πόρτες στην διασπορά για τις επενδύσεις.

 

"Όπως επεσήμανα σε όλους τους υπουργούς, το θέμα της επένδυσης είναι περίπλοκο, διότι δεν αφορά μόνο την οικονομική υποστήριξη, αλλά πρέπει να γίνει σε ένα πλαίσιο όπου υπάρχει εμπιστοσύνη σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, οι επενδυτές από την Κίνα που επένδυσαν στην Αυστραλία, επέλεξαν την Αυστραλία επειδή ήξεραν ότι ήταν μια χώρα που είχε περιορισμένη διαφθορά και ότι ο τομέας της δικαιοσύνης λειτουργούσε γρήγορα. Δηλαδή, μέσα σε εννέα μήνες τα θέματά τους λύνονταν δικαστικά. Και όσοι από τη διασπορά θέλουν να επενδύσουν όχι μόνο χρειάζονται ασφάλεια στα θέματα φορολογίας και πολεοδομίας, αλλά πρέπει επίσης να αντιμετωπιστεί το θέμα της διαφθοράς και να λειτουργούν γρήγορα τα δικαστήρια για τις υποθέσεις τους", δήλωσε ο κύριος Παπαστεργιάδης.

 

"Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για διάφορα έργα με μεγάλα ξενδοχεία. Για παράδειγμα στην Ιθάκη, και επίσης με άλλες επενδύσεις από Αυστραλούς στον φαρμακευτικό τομέα, που μπρούν να μεταφερθούν από την Γερμανία στην Ελλάδα. Όλα αυτά συζητιούνται μεταξύ των επενδυτών και τους υπουργούς. Και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό διότι εκτός των άλλων πρόκειται να συμβάλουν στη δημιουργία νέων υψηλής ποιότητας θέσεων εργασίας στην Ελλάδα".

 

Επίσης η Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης έχει προτείνει στον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, να λειτουργήσει ένα γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Μελβούρνη. Οι επίσημες στατιστικές του ΕΟΤ αποδεικνύουν ότι οι  Αυστραλοί ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα ατομικά από όλους τους τουρίστες παγκοσμίως στην Ελλάδα και μένουν περισσότερο χρόνο στη χώρα.

 

Καθώς δεν υπάρχει ένα γραφείο στην Αυστραλία για να ενημερώνονται και να εξυπηρετούνται σωστά και αποτελεσματικά, η Ελληνική Κοινότητα πρότεινε να προσφέρει χωρίς κόστος στον ΕΟΤ ένα εξοπλισμένο γραφείο που θα λειτουργεί στο Ελληνικό Κέντρο. Έτσι θα δημιουργηθούν πολύ καλύτερες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αυξάνοντας την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα.

 

Επίσης η Κοινότητα έχει προτείνει να λειτουργήσει στο Ελληνικό Κέντρο ένα γραφείο, χωρίς επιβάρυνση στην Ελλάδα, του οργανισμού EnterpriseGreece, για τις επενδύσεις.

Αφήστε ένα σχόλιο