Το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στην ψηφιακή εποχή

Δημοσιεύτηκε από economia 20/09/2019 0 Σχόλια Εκδηλώσεις,

Το επιστημονικό πρόγραμμα του διεθνούς συνεδρίου αγροτεχνολογίας AgriBusiness Forum με θέμα “Το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στην ψηφιακή εποχή” που θα διεξαχθεί στις Σέρρες 31/10-2/11/2019, παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Το AgriBusiness Forum τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΑΤ και επικεντρώνεται στον εκσυγχρονισμό και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροδιατροφικής αλυσίδας για την παραγωγή, επεξεργασία και διανομή γεωργικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στην ψηφιακή εποχή.

 

Στο επιστημονικό πρόγραμμα του AgriBusiness Forum 2019 περιλαμβάνονται 8 συνεδρίες αιχμής που εστιάζουν στην γεωργία-κτηνοτροφία ακρίβειας, στις νέες τεχνολογίες, στα χρηματοδοτικά εργαλεία, στην αξιοποίηση της φυτικής βιοποικιλότητας στην Ελλάδα, στη διασύνδεση επιστήμης – έρευνας και επιχειρήσεων, στον αγροτουρισμό και στις πολιτικές για βιώσιμα και επικερδή αγροδιατροφικά συστήματα.

 

Το AgriBusiness Forum αποτελείται από πέντε ενότητες ενσωματωμένες στο ίδιο γεγονός, ήτοι το Εκπαιδευτικό εργαστήριο για καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις, τον Διαγωνισμό καινοτομίας για την προβολή σύγχρονων αγροτικών μοντέλων, προϊόντων, και υπηρεσιών, το Συνέδριο αγροτεχνολογίας, την Επίσκεψη πεδίου και ευκαιρίες δικτύωσης μεταξύ συντελεστών του αγροδιατροφικού  τομέα.

 

Μεταξύ των 60 διακεκριμένων ομιλητών συμμετέχουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

 

Επίσης, πληθώρα στελεχών από τον ακαδημαϊκό, ερευνητικό και επιχειρηματικό τομέα δίνουν παρόν στις συνεδρίες του AgriBusiness Forum 2019, όπως ενδεικτικά οι κκ. Geert Wilms (Ένωση Παραγωγών Ολλανδίας LIB/ ZLTO), Δρ. Βασιλείου (Πανεπιστήμιο Yale ΗΠΑ), Πρέσβης Χρηστίδης (ΟΣΕΠ), Gregory Pfleger (Γεν. Πρόξενος ΗΠΑ), Πάνος Θεοδώρου (Eurobank), Έφη Κοκορέλη (Interamerican), Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος (ΕIF), Ελένη Μαλούπα (ΕΛΓΟ-Δήμητρα), Αυγούστα Βραχνού (EBRD), Δρ. Παπαδόπουλος (Αμερικανική Γεωργική Σχολή), Νίκος Θυμάκης (Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών), Δρ. Oudemans (Πανεπιστήμιο Rutgers ΗΠΑ), Δρ. Βλάχος (ΑΠΘ) κά.

 

Το συνέδριο απευθύνεται  σε καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις, αγρότες, παραγωγούς, τράπεζες και φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, συνδιοργανώνεται με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και το Επιμελητήριο Σερρών, υποστηρίζεται επιστημονικά από σημαντικούς φορείς (IΓΕ, ΕΛΓΟ-Δήμητρα, FAO, BSEC, ICBSS, Αμερικανική Γεωργική Σχολή,  Texas A&M, Rutgers) και στηρίζεται χορηγικά από την Interamerican, Eurobank, Alpha Bank, Karcher, Siris μικροζυθοποιία, Kyathos Winery κά.

 

Συμπληρωματικά, στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν από 29 έως 31 Οκτωβρίου 2019, τέσσερα εκπαιδευτικά εργαστήρια για την ενδυνάμωση και την υποστήριξη της γνώσης για την επιχειρηματικότητα, τα οποία προσφέρονται δωρεάν σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις και θα υλοποιηθούν από τους επιστημονικούς συνεργάτες του AgriBusiness Forum, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό-Δήμητρα, το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης, Logistics & Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΑΠΘ.

 

Καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα που διαθέτουν πάθος και όραμα για ανέλιξη, θετικό αποτύπωμα στην αγροδιατροφική αλυσίδα και σεβασμό στο περιβάλλον, προσκαλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα εκπαιδευτικά εργαστήρια έως την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, μέσω της ιστοσελίδας του AgriBusiness Forum 2019 (Masterclass). Στις επιχειρήσεις αυτές παρέχεται δωρεάν η παρακολούθηση των εργαστηρίων, η συμμετοχή στον Διαγωνισμό Καινοτομίας, η συμμετοχή στο συνέδριο αγροτεχνολογίας και στην επίσκεψη πεδίου, 5 γεύματα, μεταφορές με το ΚΤΕΛ Σερρών από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη στις Σέρρες και αντίστροφα.

 

 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου αγροτεχνολογίας,  οι επιστημονικοί  συνεργάτες του συνεδρίου (Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-Δήμητρα, Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, Αμερικανική Γεωργική Σχολή και Εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης, Logistics & Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΑΠΘ), θα πραγματοποιήσουν 4 εκπαιδευτικά εργαστήρια από 29 έως 31 Οκτωβρίου 2019, για την ενδυνάμωση και την υποστήριξη της γνώσης για την επιχειρηματικότητα.

 

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις της αγροδιατροφικής αλυσίδας και αφορούν ενδιαφερόμενους που διαθέτουν πάθος και όραμα για ανέλιξη, σεβασμό στο περιβάλλον και θετικό αποτύπωμα στο αγροδιατροφικό γίγνεσθαι.

 

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, μέσω της ιστοσελίδας του AgriBusiness Forum 2019 (Masterclass). Στις επιχειρήσεις που επιλεγούν στα εκπαιδευτικά εργαστήρια, παρέχεται δωρεάν η παρακολούθηση των εργαστηρίων, η συμμετοχή στον Διαγωνισμό Καινοτομίας, η συμμετοχή στο συνέδριο αγροτεχνολογίας και στην επίσκεψη πεδίου, 5 γεύματα, μεταφορές με το ΚΤΕΛ Σερρών από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη στις Σέρρες και αντίστροφα.

Αφήστε ένα σχόλιο