Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στην 5η Συνάντηση του Άνω Διαζώματος

Δημοσιεύτηκε από economia 23/10/2019 0 Σχόλια Εκδηλώσεις,

Σε έναν κατάμεστο χώρο και με πρωταγωνιστές τους νέους ανθρώπους, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, στον Πολυχώρο Ecozone, η 5η Συνάντηση του Άνω Διαζώματος, με τίτλο «5 χρόνια μαθητές ξεναγοί».

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Νίκη Κεραμέως, η οποία παρακολούθησε τους μαθητές και καθηγητές που παρουσίασαν τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας προγράμματος του Διαζώματος: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα». Η Υπουργός απευθυνόμενη στο κοινό του Άνω Διαζώματος, τόνισε τη σημασία της βιωματικής διαδραστικής και δημιουργικής εκπαίδευσης που κινείται και πέρα από τα στενά όρια της σχολικής τάξης και διαβεβαίωσε τη συνδρομή του Υπουργείου στην αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία του Διαζώματος, που εξοπλίζει τους  νέους με τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε να αναλάβουν την ευθύνη διατήρησης και ανάδειξης των μνημείων στις επερχόμενες γενιές. Στην 5η Συνάντηση του Άνω Διαζώματος παραβρέθηκε επίσης η  κ. Ελένη Δουνδουλάκη, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής – Εντεταλμένη Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασαν τις πρωτότυπες και καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις τους μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι και καθηγητές από τα σχολεία:  Pierce-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Γυμνάσιο Βάμου Χανίων, Δημοτικό Σχολείο Αδάμαντα Μήλου, Γυμνάσιο Φερών Έβρου, 7ο Γυμνάσιο Βόλου, 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος, 3ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου Θεσσαλονίκης, Γυμνάσιο Ερέτριας, Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία (Ιωαννίνων, Ψυχικού, Εκάλης) καθώς και το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής & της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπισττημίου Αθηνών.

 

Η 5η Συνάντηση του Άνω Διαζώματος πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της  τράπεζας Alpha Bank και την υποστήριξη των Εκδόσεων  ΚΕΡΚΥΡΑ – ECONOMIA, της  Draculi coffee A.E., της Digiland A.E.  και της   ΒΙΚΟΣ Α.Ε., τις οποίες το ΔΙΑΖΩΜΑ ευχαριστεί θερμά για την συνύπαρξη στην ξεχωριστή αυτή εμπειρία.

 

Από σήμερα, πρόσω ολοταχώς για το 6ο Άνω Διάζωμα του 2020, που θα δώσει το βήμα σε  δημιουργικούς ανθρώπους που οραματίζονται, συμμετέχουν και απογειώνουν με τη δράση τους τον «ενεργό εθελοντισμό», μέσα από το ΔΙΑΖΩΜΑ!

 

Αφήστε ένα σχόλιο