Με αφορμή τα αποτελέσματα άλλης μιας έρευνας...

Δημοσιεύτηκε από economia 28/11/2019 0 Σχόλια άρθρα,

Ακολουθούν μερικές σκέψεις, με αφορμή μία ακόμα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, όπου τα αποτελέσματα είναι λίγο-πολύ τα γνωστά σχετικά με την εντύπωση που έχουν οι πολίτες για τη λειτουργία του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

 

Θα έπρεπε να ερωτάται ο καθένας και η καθεμία από τους πάρα πολλούς συμπατριώτες μας που δηλώνουν ότι «είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα στον τομέα αυτόν»:

 

– Πόσες φορές απευθυνθήκατε στον υπεύθυνο για να βελτιώσει την κατάσταση (π.χ. αρμόδιο κρατικό υπάλληλο, υπουργό, ή και πρωθυπουργό αν χρειαστεί);

 

Και, σε περίπτωση θετικής απάντησης:

– Πόσες από αυτές τις φορές προτείνατε συγκεκριμένα μέτρα και απαιτήσατε απάντηση;

 

Έχουμε κάνει αρκετές φορές το πείραμα και τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.

 

Καλές οι έρευνες, καλές και οι ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα, αλλά μετά από τόσα χρόνια θα έπρεπε να είχαμε μάθει ότι όχι μόνον δε φέρνουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αλλά αντίθετα επιτείνουν/εδραιώνουν την ολέθρια άποψη ότι «τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει».

 

Αλήθεια, πώς περιμένουμε να αλλάξει κάτι, όταν όσοι βλέπουμε ένα πρόβλημα όχι μόνον δεν προτείνουμε κατ’ ευθείαν στους υπεύθυνους πώς να το λύσουν, αλλά αντιθέτως συχνά θεωρούμε μάταιη και την προσπάθεια όσων το επιχειρούν;

Αφήστε ένα σχόλιο