Έναρξη Διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ A.E.

Δημοσιεύτηκε από economia 12/12/2019 0 Σχόλια Εκδηλώσεις,

Ενα ιδιαιτερα σημαντικο γεγονος ανακοινωθηκε κατα την διαρκεια του 21ου Ετησιου Capital Link Invest in Greece Forum στη Νεα Υορκη που πραγματοποιηθηκε τη Δευτερα 9 Δεκεμβριου 2019.

 

Πραγματοποιήθηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της  Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. («ΕΛΠΕ») για την από κοινού πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε.», που θα διενεργήσει το ΤΑΙΠΕΔ, η οποία θα δημιουργηθεί μετά την διάσπαση του κλάδου των υποδομών της ΔΕΠΑ Α.Ε.. Στην υπογραφή παρευρέθησαν οι κκ. Άρης Ξενόφος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ,  Ριχάρδος Λαμπίρης, Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, Ανδρέας Σιαμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΠΕ.

 

Σημερα το ΤΑΙΠΕΔ κατεχει το 65% και η ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Α.Ε.. Κατόπιν της μερικής διάσπασης της ΔΕΠΑ Α.Ε., οι δυο μετοχοι θα κατεχουν τα αναλογα ποσοστά στη ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ  Α.Ε. (65% το ΤΑΙΠΕΔ και 35% η ΕΛΠΕ) και θα ενεργήσουν ως από κοινού πωλητές.

 

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας , ο κ. Γεράσιμος Θωμάς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για Θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ανακοίνωσε την έναρξη διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση αυτή. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος  που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ (www.hradf.gr). 

 

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει την βούληση της κυβέρνησης να επισπεύσει την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και να προσελκύσει άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Αφήστε ένα σχόλιο