2ο Thessaloniki Regional Forum

Δημοσιεύτηκε από economia 20/01/2020 0 Σχόλια Εκδηλώσεις,

 

Οι ενεργειακές εξελίξεις, οι επενδύσεις και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Βαλκανίων στην ατζέντα του 2ου Thessaloniki Regional Forum

 

 

 

Στις 7/2 ξεκινά τις εργασίες του το 2ο Thessaloniki Regional Forum. Η φετινή διοργάνωση, με τίτλο “Πλανήτης Βαλκάνια: Το μέλλον μας σε Κρίσιμο Σταυροδρόμι”, θα διαρκέσει έως και τις 9/2/2020.

 

Μέσα σε μια συγκυρία ευρύτερων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και ανάδυσης νέων οικονομικών και πολιτικών συνεργειών στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, το Thessaloniki Regional Forum φιλοδοξεί να διερευνήσει διεξοδικά τις νέες δυναμικές και να αναδείξει τις προκλήσεις και ευκαιρίες για τις χώρες των Βαλκανίων και την αναπτυξιακή τους προοπτική μέσα σε μια ενιαία Ευρώπη. Για τον σκοπό αυτό έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν στις εργασίες του διακεκριμένες φυσιογνωμίες της πολιτικής και των επιχειρήσεων, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, που θα συζητήσουν ανοικτά και θα συμμερισθούν προβληματισμούς και προσδοκίες για το κοινό αύριο της περιοχής.

 

Βασικό σημείο εστίασης των συζητήσεων δεν μπορεί παρά να είναι ο ορίζοντας αναπτυξιακών συνεργειών καινοφανούς εμβέλειας που διανοίγεται μέσα από τη νέα συγκυρία στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ψηφιακής σύγκλισης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η συζήτηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Βαλκανίων θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Για τους δημοσιογράφους που θα συμμετέχουν το Thessaloniki Regional Forum προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να έλθουν από κοντά σε επαφή και να συνομιλήσουν με τους πρωταγωνιστές των αυριανών εξελίξεων. Την ίδια στιγμή, για τους χορηγούς της, η διοργάνωση προσφέρει τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσουν την ορατότητα του φορέα ή της επιχείρησής τους και, μαζί, το προνόμιο να επενδύσουν ενεργά στην διαμόρφωση μιας αισιόδοξης και συνεργατικής κοινής στάσης απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Αφήστε ένα σχόλιο