Παρουσίαση βιβλίου Bob Traa

Δημοσιεύτηκε από economia 27/01/2020 0 Σχόλια Εκδηλώσεις,

Οι Εκδόσεις ΚΕΡΚΥΡΑ-economia Publishing, με τη συνεργασία του ΙΟΒΕ, παρουσιάζουν το βιβλίο «Το σχέδιο του Οδυσσέα. Το μεγάλο ταξίδι προς ένα βιώσιμο χρέος» του Βob Traa την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 12.30 στον Πολυχώρο EcoZone με την παρουσία του συγγραφέα.

 

Βασική προσέγγιση αυτού του βιβλίου, βασισμένου σε σειρά τοποθετήσεων του Bob Traa, εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα για μεγάλο μέρος των χρόνων της κρίσης, που φιλοξένησε διαχρονικά η Καθημερινή, αλλά συμπληρώθηκαν και συντέθηκαν σε συγκροτημένο κείμενο-«ανάγνωση» της προοπτικής της χώρας, είναι ότι η όποια πολιτική διαμορφωθεί και εφαρμοστεί θα όφειλε να κοιτάξει προς την επόμενη γενιά. Για τον οδυνηρά απλό λόγο ότι εκείνη «θα πληρώσει τους λογαριασμούς που αφήνουμε πίσω μας».

 

Στην εισαγωγή της, η Μιράντα Ξαφά, πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, σημειώνει με ρεαλισμό ότι «οι μνημονιακές κυβερνήσεις αντιμετώπισαν τα Μνημόνια ως αναγκαίο κακό για να αποφευχθεί η χρεοκοπία, όχι ως ευκαιρία για να διορθωθούν οι παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και να μπουν στέρεες βάσεις για την ευημερία των επόμενων γενεών[…] Το βι­βλίο του Μπομπ, βασισμένο στη μακρά εμπειρία του από το ΔΝΤ, είναι πολύτιμο εργαλείο στην προσπά­θειά μας να αντιληφθούμε τον κόσμο ορθολογικά, μακριά από ιδεοληψίες και αυταπάτες, και να σχεδιάσουμε το μέλλον. Το κλει­δί για να ξεπεράσουμε την κρίση βρίσκεται στα χέρια μας και μόνο».

 

Ο Bob Traa είναι σήμερα Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Κουρασάο και Αγ. Μαρτί­νου και πρώην στέλεχος του Διεθνούς  Νομισματι­κού Ταμείου. Στο ΔΝΤ εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια επί μακροοικονομικών και διαρθρωτικών θεμάτων. Το 2009, με συναδέλφους του από το ΔΝΤ, παρουσίασαν μελέτη για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η οποία υιοθετήθηκε από το ευρωπαϊκό τμήμα του ΔΝΤ ως βάση διαβούλευσης με την ελληνική πλευρά. Από τον Οκτώβριο του 2010 και για τρία χρόνια, ο Μπομπ Τραα ανέλαβε εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

 

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

 

 • Νίκος ΒΕΤΤΑΣ, γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Μιράντα ΞΑΦΑ, διευθύνoυσα σύμβουλος της E.F. Consulting
 • Γιώργος ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, πρώην υπουργός Οικονομικών
 • Βασίλης ΡΑΠΑΝΟΣ, ακαδημαϊκός, πρόεδρος της Alpha Bank

& o συγγραφέας, Bob Traa.

 

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης, γενικός διευθυντής του Ομίλου economia.

 

 

 

Πληροφορίες για την εκδήλωση:

 

 • Ώρα προσέλευσης: 12.30
 • Ώρα έναρξης: 13.00
 • Διεύθυνση: Πολυχώρος EcoZone, Βλαχάβα 6-8, 105 51 Αθήνα
 • Πλησιέστερη στάση μετρό: Μοναστηράκι
 • Parking:
 1. Πλατεία Κοτζιά, Σοφοκλέους 18 (υπόγειο)
 2. Πλατεία Αγίου Δημητρίου (υπαίθριο)
 3. Psiri Park, Kαλαμίδα 8 (υπαίθριο)
 4. ΕuroΚat, Σωκράτους 6 (υπαίθριο)

 

 

Aγοράστε το βιβλίο ΕΔΩ 

Αφήστε ένα σχόλιο