Webinar με θέμα: “Coronavirus, Climate Change & Smart Shipping – Three Maritime Scenarios 2020 – 2050”

Δημοσιεύτηκε από economia 05/05/2020 0 Σχόλια Εκδηλώσεις,

Περισσότεροι από 1,000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τη σοφία και τις γνώσεις μιας ευρέως γνωστής προσωπικότητας που χαίρει της εκτίμησης όλης της ναυτιλίας.

 

Με διοργανωτές την Capital Link, στις 28 Απριλίου, 2020, ο Dr. Martin Stopford, Non-Executive Chairman of Clarkson Research, παρουσίασε την πρόσφατη έκδοση της μελέτης του (“White Paper”) με θέμα: “Coronavirus, Climate Change & Smart Shipping – Three Maritime Scenarios 2020 – 2050 – Preparing for Changes that are 'On the Cards'."

 

Το webinar είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει μία ώρα. Παρόλα αυτά, μετά το τέλος της παρουσίασης με slides που διήρκησε σαράντα λεπτά, ο Dr. Stopford δέχτηκε έναν καταιγισμό ερωτήσεων στις οποίες απαντούσε για τις επόμενες 2.5 ώρες. Προς το τέλος του webinar, ο Dr. Stopford ανέφερε ότι αυτή ήταν η πιο μεγάλη σε διάρκεια παρουσίαση που είχε κάνει!

 

 

 

ΤΟ WEBINAR

 

Έως τώρα, η ετοιμότητα της ναυτιλίας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και των ψηφιακών αλλαγών χαρακτηρίζεται από ανομοιογένεια και έλλειψη συνοχής. Η πανδημία Covid-19, με όλες τις διαταραχές που έχει επιφέρει, θα μπορούσε να λειτουργήσει καταλυτικά για όλες εκείνες τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται για την ανατροπή της τρέχουσας κατάστασης.

 

Ήταν η πρώτη δημόσια αναλυτική παρουσίαση της πρόσφατα εκδοθείσας μελέτης (“White Paper”) του Dr. Martin Stopford. Ανέλυσε τρία σενάρια τα οποία θα μπορούσαν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξελικτική πορεία της ναυτιλίας την περίοδο 2020-2050, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να ανακατασκευαστεί ο στόλος. Τα σενάρια αυτά αφορούν τις Θαλάσσιες μεταφορές, τις Προδιαγραφές των Ναυπηγείων και τη Ναυτιλιακή Τεχνολογία.

 

Όπως τόνισε ο Dr. Stopford “Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον. Μπορούμε όμως να προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε για τις αλλαγές που είναι ξεκάθαρα ορατές. Η έλλειψη προετοιμασίας μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο ριψοκίνδυνη και δαπανηρή συγκριτικά με την φαινομενικά “ασφαλή” επιλογή της αδράνειας.”

 

To White Paper και η παρουσίαση μπορούν να βοηθήσουν τη ναυτιλία να ενημερωθεί σχετικά με ενναλακτικές στρατηγικές και να προετοιμαστεί για το μέλλον.

 

Η επαναληπτική μετάδοση του webinar, καθώς και η μελέτη (“White Paper”) και τα slides της παρουσίασης είναι διαθέσιμα στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://webinars.capitallink.com/2020/stopford/.  Δεν υπάρχει κόστος για την εγγραφή και την αποθήκευση του υλικού.

 

 

 

Η CAPITAL LINK ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΑ

 

Εκτός από την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών Επενδυτικών Σχέσεων (Investor Relations), η Capital Link είναι επίσης γνωστή για τη δραστηριοποίησή της στη διοργάνωση μεγάλης κλίμακας Συνεδρίων στα μεγαλύτερα ναυτιλιακά κέντρα παγκοσμίως. H Capital Link διοργανώνει ετησίως μία σειρά Συνεδρίων σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Αθήνα, Λεμεσό, Σαγκάη, Σιγκαπούρη, Τόκυο και Hong Kong, Στα Συνέδρια της Capital Link συμμετέχουν κορυφαίοι παράγοντες των οικονομικών, επενδυτικών και ναυτιλιακών κοινοτήτων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συζητούν τα εκάστοτε πιο κρίσιμα ζητήματα της αγοράς, ενώ το κοινό που παρακολουθεί τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις τους αποτελείται από κορυφαία στελέχη παγκοσμίως.

 

Βασιζόμενη στην εκτενή εμπειρία στη διοργάνωση Συνεδρίων και Webinars και προσαρμοζόμενη στις προκλήσεις αυτού του άνευ προηγουμένου περιβάλλοντος, η Capital Link τώρα πρωτοπορεί μετατρέποντας ορισμένα από τα ναυτιλιακά Συνέδριά της σε Ψηφιακά.

 

Στις 30 & 31 Μαρτίου, 2020, η Capital Link μετέτρεψε το 14th Annual International Shipping Forum, το οποίο είχε αρχικά σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στο πρώτο μεγάλης κλίμακας Ψηφιακό ναυτιλιακό Συνέδριο. Διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Citi, και προσέλκυσε περισσότερους από 3.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ομιλίες 96 κορυφαίων παραγόντων της ναυτιλίας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων ανωτάτων στελεχών 36 εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών. Κατά τη διάρκεια της διήμερης διεξαγωγής του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν 22 ενότητες συζητήσεων, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες για online δικτύωση, και διοργανώθηκαν 142 συναντήσεις 1x1 μεταξύ ναυτιλιακών εταιρειών και επενδυτών.

 

Η “Ψηφιακή Βιβλιοθήκη” με το υλικό του Συνεδρίου υπάρχει διαθέσιμη, κατόπιν ζήτησης και χωρίς κόστος, στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://forums.capitallink.com/shipping/2020newyork/

 

 

 

OPERATIONAL EXCELLENCE IN SHIPPING – 16-17 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2020

 

Στις 16 & 17 Ιουνίου, 2020, η Capital Link θα διοργανώσει το δεύτερο μεγάλης κλίμακας Ψηφιακό Συνέδριο με τίτλο “Operational Excellence in Shipping”. Με μία πολύ επιτυχημένη προϊστορία 10 ετών (παραδοσιακά λάμβανε χώρα στο Λονδίνο και την Αθήνα),  το Συνέδριο παρουσιάζει την Επιχειρησιακή Αριστεία στον Τομέα των Θαλάσσιων Μεταφορών, διερευνά τις Βέλτιστες Πρακτικές του κλάδου σε όλους τους σημαντικούς τομείς όπως η Διαχείριση Στόλου, η Τεχνολογική Καινοτομία, η Εκπαίδευση & Διαχείριση Πληρωμάτων, η Ενεργειακή Απόδοση και το Περιβάλλον, η Προστασία και η Ασφάλεια. Φέτος θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, στις λειτουργικές προκλήσεις που προέρχονται από τη νέα πραγματικότητα του Covid-19, στη βιωσιμότητα και στη μελέτη των ESG (Environmental, Social, & Governance) ζητημάτων που προκύπτουν, και στις νέες προκλήσεις που αφορούν την ασφάλεια και την προστασία των πλοίων και του ανθρώπινου δυναμικού.

 

Κύριος Ομιλητής του Συνεδρίου θα είναι ο κ. Kitack Lim, ο Secretary General του International Maritime Organization. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν οι επικεφαλής των μεγαλύτερων ναυτιλιακών Οργανισμών, νηογνωμόνων, και Εταιρειών Διαχείρισης Πλοίων, καθώς επίσης και οι CEOs & COOs των μεγαλύτερων ναυτιλιακών εταιρειών από όλο τον κόσμο. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε ώρα Λονδίνου. Η εγγραφή είναι χωρίς κόστος συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://forums.capitallink.com/csr/2020athens/

Αφήστε ένα σχόλιο