Ελληνικές early-stage startup ετοιμάζονται να κατακτήσουν τον κόσμο μέσα από το Greek Startup Universe!

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ​Startup Greece και το ​Founderhood είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την έναρξη του διαδικτυακού προγράµµατος ​Greek Startup Universe στις 2 Μαρτίου 2021​, που πραγματοποιείται ​υπό την αιγίδα της Γενικής Γραµµατείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδηµου Ελληνισµού του Υπουργείου Εξωτερικών​. Το πρόγραµµα είναι δωρεάν για όλους τους Έλληνες και Κύπριους που έχουν µια τεχνολογική νεοφυή επιχείρηση ή ιδέα που υπόσχεται να αλλάξει τον κόσµο.

Το Greek Startup Universe στοχεύει στη δικτύωση των καινοτόµων Ελλήνων σε όλο τον κόσµο, συγκεντρώνοντας στρατηγικούς συνεργάτες, όπως το GreekTech στη Νέα Υόρκη, το CyprusInno στην Κύπρο και το Γραφείο Οικονοµικών και Εµπορικών Υποθέσεων του προξενείου του Αγίου Φραγκίσκου.

Επιτυχηµένοι Έλληνες ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, επενδυτές και εξειδικευµένοι επαγγελµατίες, µε δράση και εµπειρία µέσα από τα µεγαλύτερα παγκόσµια τεχνολογικά κέντρα καινοτοµίας, θα έρθουν σε επαφή µε Έλληνες και Κύπριους ιδρυτές νεοφυών τεχνολογικών εταιρειών από κάθε άκρη του πλανήτη κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος ​8 εβδοµάδων​.

Οι συµµετέχουσες οµάδες θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ατοµικές συναντήσεις, µε περισσότερους από 40 εξειδικευµένους, Ελληνικής καταγωγής, επαγγελµατίες στις 5 ηπείρους, για να προσφέρουν την εµπειρία τους σε τοµείς όπως η ανάπτυξη αρχικού προϊόντος, η επικοινωνία, οι πωλήσεις και οι στρατηγικές χρηµατοδότησης. Παράλληλα, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε δίκτυο περίπου ​17 αγορών της παγκόσµιας τεχνολογικής επιχειρηµατικής σκηνής​, καθώς και σε µεγάλα τεχνολογικά κέντρα όπως η Silicon Valley, η Νέα Υόρκη και το Ισραήλ, αλλά και ανερχόµενες αγορές όπως η Ινδία και η Βραζιλία. Ενδεικτικά, αναφέρουµε ότι οι επαγγελματίες που συμμετέχουν, προέρχονται από εταιρείες όπως η Google, Amazon, Salesforce, Linkedin, Facebook.

Παράλληλα µε τις εξατοµικευµένες συναντήσεις, οι συµµετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης εβδοµαδιαίων οµιλιών από έµπειρους ​ιδρυτές ώριµων τεχνολογικά επιχειρήσεων, που έχουν προσελκύσει χρηματοδοτήσεις άνω των $500 εκατ.​, όπως η Ιωάννα Αγγελιδάκη, ο Κώστας Παρδάλης και η Νίκη Γουλιµή και από επενδυτές, όπως ο Νίκο Μπονάτσος. Ʃτους πυλώνες του προγράµµατος περιλαµβάνεται και η συµµετοχή στην ενεργή κοινότητα του δικτύου του προγράµµατος, η πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό καθώς και εργαλεία και υπηρεσίες που προσφέρουν συνεργαζόµενες εταιρείες, όπως η HubSpot, η Zendesk και η Proto.io. Τέλος, οι ομάδες που παρουσιάζουν πρόοδο κατά τη διάρκεια του προγράμματος ​θα έρθουν σε επαφή με Έλληνες επενδυτικούς αγγέλους​, με διαθέσιμα κεφάλαια προς επένδυση αξίας $10 εκ..

Καλούµε τους ενδιαφερόµενους Έλληνες και Κύπριους ιδρυτές νεοφυών τεχνολογικών εταιρειών ή ιδεών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή διεθνώς, ​να εγγραφούν ​στο πρόγραµµα µέσα από την ιστοσελίδα του ​www.greekstartupuniverse.org​, ​έως και την 1η Μαρτίου​.

Μπορείτε, επίσης, να βρείτε το Greek Startup Universe στα social media ​LinkedIn​, ​Facebook​, ​Instagram ​& Twitter​.