1 Μαρτίου 2021, οι οργανισμοί Startup Greece και Founderhood δίνουν το διαδικτυακό ραντεβού τους με τους απανταχού Έλληνες της τεχνολογικής startup κοινότητας μέσω του προγράμματος, Greek Startup Universe. Το πρόγραμμα θα είναι δωρεάν για όλους τους Έλληνες και Κύπριους που έχουν μια τεχνολογική νεοφυή επιχείρηση ή ιδέα που υπόσχεται να αλλάξει το κόσμο. Μέσα σε 8 εβδομάδες, επιτυχημένοι Έλληνες ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, επενδυτές και εξειδικευμένοι επαγγελματίες με δράση και εμπειρίες στα μεγαλύτερα παγκόσμια τεχνολογικά κέντρα θα έρθουν σε επαφή με Έλληνες και Κύπριους ιδρυτές νεοφυών τεχνολογικών εταιριών διεθνώς. Οι συμμετέχουσες ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν 1-on-1 συναντήσεις, με περισσότερους από 40 εξειδικευμένους Ελληνικής καταγωγής επαγγελματίες στις 5 ηπείρους, για να προσφέρουν την εμπειρία τους σε τομείς όπως η ανάπτυξη αρχικού προιόντος, το marketing, οι πωλήσεις και οι στρατηγικές χρηματοδότησης. Παράλληλα, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε δίκτυο περίπου 17 αγορών της παγκόσμιας τεχνολογικής επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και σε μεγάλα τεχνολογικά κέντρα όπως ο Άγιος Φραγκίσκος, η Νέα Υόρκη και το Ισραήλ, αλλά και ανερχόμενες αγορές όπως η Ινδία και η Βραζιλία. Ενδεικτικά, αναφέρουμε μερικούς από τους επαγγελματίες που συμμετέχουν, όπως ο Μιχάλης Πετυχάκης, η Ελισάβετ Μιχελουδάκη, ο Χρήστος Συλαΐδης, η Χριστίνα Κουσιουνέλου , ο Γιώργος Γιαννακέας και ο Nίκος Σαριλάκης. Παράλληλα με τις 1-on-1 συναντήσεις, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης εβδομαδιαίων ομιλιών από έμπειρους ιδρυτές ώριμων τεχνολογικά νεοφυών επιχειρήσεων, όπως ο Αλέξης Πιπερίδης, ο Κώστας Παρδάλης και η Νίκη Γουλιμή και από ε πενδυτές. Στους πυλώνες του προγράμματος περιλαμβάνεται και η συμμετοχή στην ε νεργή κοινότητα του δικτύου του προγράμματος, η πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ε ργαλεία και υπηρεσίες που προσφέρουν συνεργαζόμενες εταιρίες, όπως η HubSpot , η Zendesk , η Proto . io και η The Port .

Το Greek Startup Universe στοχεύει στη δικτύωση των καινοτόμων Ελλήνων σε όλο τον κόσμο, συγκεντρώνοντας στρατηγικούς συνεργάτες, όπως το GreekTech στη Νέα Υόρκη, το CyprusInno στη Κύπρο, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του προξενείου του Αγίου Φραγκίσκου και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με τη παραχώρηση αιγίδας από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, ε νώ συνεργάτες επικοινωνίας του προγράμματος είναι ο Όμιλος Economia, και το Eπιχειρώ. Τη δράση του προγράμματος στηρίζουν το Orange Grove, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation και το Greek House of Davos | 2021. Σε εβδομαδιαία βάση ανακοινώνονται όλοι οι συνεργάτες και υποστηρικτές του προγράμματος στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους Έλληνες και Κύπριους ιδρυτές νεοφυών τεχνολογικών εταιριών ή ιδεών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή διεθνώς, να εγγραφούν στο πρόγραμμα μέσα από την ιστοσελίδα του greekstartupuniverse.org. Για περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στην ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος, που θα μεταδοθεί, ζωντανά, στα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Twitter του Greek Startup Universe.