Συνέδριο του Economist : "Η τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ"

Posted by economia 19/09/2018 0 Comment(s) ,

Το Συνέδριο του Economist με θέμα: "Η τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ" θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2018 στο Grand Hyatt Athens.
 
Οι επιτεύξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και άλλες σχετικές τεχνολογίες συνιστούν μια βασική δύναμη μεταμόρφωσης του κόσμου μας και ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης βρίσκεται στο προσκήνιο αυτών των εξελίξεων. Όλο και και περισσότερες καινοτόμοι λύσεις υιοθετούνται από τα πεδία της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής και της ανάλυσης δεδομένων, βελτιώνοντας έτσι, με έναν ριζοσπαστικό τρόπο, την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη μακροχρόνια περίθαλψη.  


Οι κυβερνήσεις, οι δημόσιες υγειονομικές αρχές και οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας καλούνται να διαμορφώσουν μια συνεκτική στρατηγική, ούτως ώστε να αξιοποιήσουν αυτές τις αλλαγές προς όφελος των πολιτών. Αφ’ ετέρου, αναδύονται αναπόφευκτα λόγοι ανησυχίας και κίνδυνοι, εν σχέσει προς το ιατρικό απόρρητο, την αξιοπιστία της «αυτοματοποιημένης» διάγνωσης και τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης ιατρού-ασθενούς.   

 


Την ίδια στιγμή, η χώρα μας πασχίζει να επιστρέψει στο μονοπάτι της ανάπτυξης και της σταθερότητας, μετά από αρκετά χρόνια κρίσης και αβεβαιότητας. Οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και στο ασφαλιστικό σύστημα είναι κρίσιμης σημασίας για την προσπάθεια της Ελλάδας να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της και την κοινωνική συνοχή, αλλά και να μειώσει το δημόσιο χρέος.

 

Μπορεί η Ελλάδα να κάνει το άλμα υιοθετώντας τις «ευφυείς» αλλαγές που σημειώνονται στον τομέα της υγείας;  

Μπορεί η τεχνολογική τομή να απελευθερώσει τη δυναμική της χώρας και να αντιστρέψει το brain drain; 

 

Μπορεί η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης να βοηθήσει τις χώρες που χτυπήθηκαν από την κρίση να συναντήσουν νωρίτερα τη διατηρήσιμη ανάπτυξη και τη ριζική καινοτομία;  
 
Το προσεχές συνέδριο του Economist  που θα λάβει χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αθήνα και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, συγκεντρώνει ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα μετάσχουν σε μία συζήτηση, στο πλαίσιο της οποίας θα τεθούν και ερωτήματα ανοιχτής ψηφοφορίας προς το κοινό.


Μεταξύ άλλων, συμμετέχουν:

 

 • Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
 •  Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη     και πρώην Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων
 • Μελέτιος Δημόπουλος, Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
 •  Εύη Χατζηανδρέου, επιστημονικός σύμβουλος,  Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη 
 • Hutan Ashrafian, ανώτερος επιστημονικός σύμβουλος, Institute of Global Health Innovation, Imperial     College London 
 • Costica Dumbrava, programme officer, e-health, wellbeing and ageing unit, European Commission    (DG CONNECT)  
 • Thomas Wilckens, διευθύνων σύμβουλος, InnVentis, Τελ Αβίβ   
 • Jurgi Camblong, συνιδρυτή, διευθύνων σύμβουλος & διευθυντής, SOPHiA GENETICS, Γενεύη
 • Hugh Cho, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης, Vuno, Κορέα
 • Morris Hosseini, senior partner, Pharma & Healthcare Competence Centre, Βερολίνο
 • Νεκτάριος Ταβερναράκης, πρόεδρος ΔΣ Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (FORTH), καθηγητής μοριακής  βιολογίας συστημάτων, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης

Αναλυτικό πρόγραμμα:    
www.hazliseconomist.com    
www.ai-healthcare.economist.com

Leave a Comment