Για τις δεξιότητες της νέας εποχής, το «Metaverse» και τα social media στη ψηφιακή εποχή, συζητά ο διευθυντής του MediaLab του ΜΙΤ Μιχάλης Μπλέτσας με τον Αντώνη Παπαγιαννίδη και τον Κώστα Μπλιάτκα σε μια εκπομπή της σειράς “Μισή ώρα στην economia”.

Ο ίδιος μιλά για το «Tik Tok ως κοινωνικό πείραμα» , για την τεχνητή νοημοσύνη, τα fake news καταθέτοντας την εμφανή αγωνία του για την οπισθοδρόμηση στην εκπαίδευση.

Λεει : «Εγώ τις λέω μεταδεξιότητες, διότι είναι συνθετικές δεξιότητες, έχουν να κάνουν με τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα, την επικοινωνία. Το σχολείο μάς έμαθε να δουλεύουμε ως άτομα και όχι σε ομάδες, και όλο και περισσότερα από τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεν λύνονται από άτομα, η εποχή αυτή έχει περάσει.

«Δεν μπορείς να διδάξεις στον άλλο δημιουργικότητα», υποστηρίζει.

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, ο Μιχάλης Μπλέτσας συνυπέγραψε με τον μέντορα και φίλο του Νίκολας Νεγρεπόντε, ιδρυτή του ΜΙΤ Media Lab, τον υπολογιστή των 100 δολαρίων, με όνειρο να φτάσει στα χέρια όλων των παιδιών του πλανήτη, ώστε να έχουν πρόσβαση στην επιστήμη, στην τεχνολογία και στη γνώση.