Οι άνθρωποί μας

Αλεξάνδρα Κ. Βοβολίνη
Αλεξάνδρα Κ. ΒοβολίνηΕκδότρια – Διευθύντρια
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο University College London (LL.M.).
Από το 1975 είναι συντάκτρια στη Βιομηχανική Επιθεώρηση και Βοηθός Διεύθυνσης, μέχρι το 1990, οπότε και αναλαμβάνει τα καθήκοντα της Εκδότριας. Το 1996 ιδρύει και διευθύνει τις Εκδόσεις Κέρκυρα – economia Publishing, που αποτελούν από το 2006 τον Όμιλο economia

Η Α.Κ. Βοβολίνη είναι –ανάμεσα σε άλλα– μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της European Business Press, και μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά.

Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης
Αντώνης Δ. ΠαπαγιαννίδηςΓενικός Διευθυντής ομίλου economia και διευθυντής της Οικονομικής Επιθεώρησης
Σπούδασε Νομικά και Οικονομικά στην Aθήνα, στο Στρασβούργο και το Καίμπριτζ – με ειδίκευση στα Ευρωπαϊκά θέματα και στα θέματα τύπου.

Έχει εργασθεί ως δημοσιογράφος στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, το Βήμα και την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ενώ διετέλεσε διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου.

papagiannidis@economia.gr
210-3314714

Στέφανος Κ. Σβολιαντόπουλος
Στέφανος Κ. ΣβολιαντόπουλοςΕμπορικός Διευθυντής
Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με κατεύθυνση την Οικονομική Θεωρία.

Έχει διατελέσει Προϊστάμενος τμήματος Market Management σε πολυεθνικό οργανισμό για αρκετά χρόνια, με εξειδίκευση στον Εταιρικό Στρατηγικό Σχεδιασμό, στο Marketing, στην Επικοινωνία, στη Διαχείριση Projects. Εργάζεται στον Όμιλο economia από τον Νοέμβριο του 2019.

stephsvo@economia.gr
210-3314714

Χάρης Σαββίδης
Χάρης ΣαββίδηςAρχισυντάκτης της Οικονομικής Επιθεώρησης
Έλαβε με άριστα πτυχίο από το τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια μεταπτυχιακό στα οικονομικά από το βρετανικό πανεπιστήμιο Warwick. Επέστρεψε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε και υπερασπίστηκε με επιτυχία τη διδακτορική διατριβή του. Δίδαξε μακροοικονομικά, μικροοικονομικά και δημόσια οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 2004 έλαβε υποτροφία από το German Marshall Fund of the United States στο πλαίσιο του προγράμματος rising leaders in Europe. Διατέλεσε αντιπρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων.
Δούλεψε επί 15 χρόνια στην εφημερίδα Ημερησία, όπου αφού ασχολήθηκε με το οικονομικό και τραπεζικό ρεπορτάζ, από το 2003 ανέλαβε επικεφαλής του διεθνούς οικονομικού ρεπορτάζ. Τον Φεβρουάριο του 2015 ανέλαβε επικεφαλής στο γραφείο Τύπου του υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, τον Νοέμβριο του 2016 μετακινήθηκε στην αντίστοιχη θέση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το 2014 έλαβε το βραβείο Οικονομικού Ρεπορτάζ του Ιδρύματος Μπότση.
Είναι αρχισυντάκτης της Οικονομικής Επιθεώρησης.

savidis@economia.gr
210-3314714

Έφη Ανδρικοπούλου, Τεκμηρίωση – Συντονισμός εκδόσεων

tekmiriosi@economia.gr

ekdosi@economia.gr

210-3314714

Γραμματεία:

info@economia.gr

210-3314714