Τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

BABY REINDEER: Η ΑΛΗΘΙΝΗ «ΜΑΡΘΑ» ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ NETFLIX 170 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ

Baby Reindeer: Η αληθινή «Μάρθα» ζητά από το Netflix 170 εκατ. δολάρια για δυσφήμηση
Φωτ. Netflix
Η Φιόνα Χάρβεϊ επιμένει ότι ο χαρακτήρας της Μάρθας βασίστηκε στην ίδια, αλλά κατηγορεί τους συντελεστές πως η σειρά περιέχει «φρικτά ψέματα» που ζημίωσαν την εικόνα της.

Όταν η Φιόνα Χάρβεϊ μίλησε πριν περίπου έναν μήνα στη διαδικτυακή εκπομπή του Πιρς Μόργκαν, αρνήθηκε κατηγορηματικά την πραγματικότητα, αλλά όχι τη μυθοπλασία: κοιτάζοντας την κάμερα παραδέχθηκε πως ήταν η «αληθινή Μάρθα», η stalker της σειράς Baby Reindeer στο Netflix που βασίστηκε σε πραγματική ιστορία, αλλά ταυτόχρονα αρνήθηκε ότι είχε διαπράξει οτιδήποτε μεμπτό σε βάρος του σκωτσέζου κωμικού, του οποίου φαίνεται να γίνεται η «σκιά» στη μεταφορά της υπόθεσης στη μικρή οθόνη.

Τώρα, η κ. Χάρβεϊ αξιώνει από την πλατφόρμα streaming αποζημίωση 170 εκατομμυρίων δολαρίων, έχοντας καταθέσει αγωγή για δυσφήμιση «σε κλίμακα χωρίς προηγούμενο» στην παγκόσμια ιστορία.

Η συνέντευξή της στον Μόγκαν

Η σειρά των επτά επεισοδίων, αφορά τη σχέση ενός σταντ απ κωμικού με μία γυναίκα, η οποία διασκευάστηκε από ένα μονόπρακτο που είχε γράψει ο Ρίτσαρντ Γκαντ.  Στο Baby Reindeer, ένας μπάρμαν ονόματι Ντόνι Νταν, τον οποίο υποδύεται ο ίδιος Γκαντ, αποφασίζει να δείξει την καλοσύνη του στη Μάρθα, μία εκκεντρική, μυθομανή πελάτισσα την οποία υποδύεται η ηθοποιός Τζέσικα Γκάνινγκ. Η Μάρθα, γρήγορα γίνεται εμμονική με τον Νταν και αρχίζει να τον παρακολουθεί, «βομβαρδίζοντάς» τον με email και SMS, γράφοντας αναρτήσεις για αυτόν στα social media.

Στην αγωγή της, η Χάρβεϊ επιμένει ότι ο χαρακτήρας της Μάρθας βασίστηκε στην ίδια – κάτι που είχαν προλάβει να διαπιστώσουν και αρκετοί ερασιτέχνες «ντετέκτιβ» του διαδικτύου, που γρήγορα συνέδεσαν στοιχεία του σεναρίου με τη δημόσια, ψηφιακή δραστηριότητα της Χάρβεϊ σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Καταθέτοντας μήνυση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, η Χάρβεϊ κατηγορεί τους συντελεστές της σειράς ότι παρουσίασαν μια διαστρεβλωμένη ιστορία: «Τα ψέματα που είπαν οι κατηγορούμενοι για την Χάρβεϊ σε πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο περιλαμβάνουν ότι δήθεν η Χάρβεϊ έχει καταδικαστεί δύο φορές για παρενόχληση, σε πέντε χρόνια φυλάκιση, και ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στον Γκαντ», σημειώνουν οι δικηγόροι της.

Η σειρά σημείωσε τεράστια επιτυχία στο Netflix και για εβδομάδες ήταν στην κορυφή των προτιμήσεων των συνδρομητών παγκοσμίως. Μιλώντας στο Vanity Fair, ο Γκαντ επέμεινε πως η ιστορία σε γενικές γραμμές ήταν αληθινή, και μόνο τα ονόματα και κάποιες λίγες λεπτομέρειες άλλαξαν, πριν το σενάριο περάσει στη σφαίρα της μυθοπλασίας. Το Netflix ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να «υπερασπιστεί σθεναρά και να υποστηρίξει το δικαίωμα του Richard Γκαντ να πει την ιστορία του».

Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ