Τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

ΕΝΑ ΦΟΥΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ

Ενα φουτουριστικό χωριό χωρίς αυτοκίνητα στη λίμνη της Γενεύης
Φωτ. Vincent Callebaut Architectures
Ένα αστικό και περιβαλλοντικό ορόσημο σχεδιάζεται για να φιλοξενήσει με βιώσιμο τρόπο 480 κατοικίες και όλους τους λειτουργικούς χώρους που χρειάζεται μια σύγχρονη κοινότητα.

Η περιοχή της λίμνης της Γενεύης στην Ελβετία θα φιλοξενήσει ένα μοναδικό έργο πράσινης αρχιτεκτονικής, όταν το φουτουριστικό πρότζεκτ Greenhouses πάρει σάρκα και οστά.

Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Vincent Callebaut Architectures, αυτό το οικολογικό χωριό χωρίς αυτοκίνητα θα περιλαμβάνει 480 κατοικίες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. μέσα σε ένα μεγάλο αστικό πάρκο. Στην περιοχή ορθώνονταν κάποτε θερμοκήπια και, όταν ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει σύνδεσμο μεταξύ της λίμνης της Γενεύης και της γειτονικής περιοχής του Πιεμόντε στην Ιταλία.

Εκτός από τις κατοικίες, το πρότζεκτ περιλαμβάνει ένα μεγάλο παιδικό σταθμό, εστιατόρια, χώρους συνεργασίας και εργαστήρια. Δύο πανοραμικές ταράτσες θα προσφέρουν εκπληκτική θέα. Όλοι οι χώροι στάθμευσης των οχημάτων (για άλλους προορισμούς) θα είναι υπόγειοι και συγκεντρωμένοι στα δυτικά, εξασφαλίζοντας ένα αδιατάρακτο, μαγευτικό τοπίο. Η επιφάνεια θα ανήκει αποκλειστικά σε πεζούς και ποδηλάτες, και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα μπορούν να χαλαρώσουν μέσα στο φυσικό τοπίο.

Φουτουριστικό χωριό στη Γενεύη

Στο μεγάλο πάρκο θα εναλλάσσονται τα οπωροφόρα δέντρα με τα ανθισμένα λιβάδια. Οι κερασιές, οι οποίες θυμίζουν το οικόσημο της πόλης, θα κυριαρχούν εδώ σε μια προσπάθεια να αποδοθεί φόρος τιμής στην τοπική ιστορία. Οι αρχιτέκτονες εμπνεύστηκαν σε μεγάλο βαθμό από το νερό, με λιμνοδεξαμενές φυτοκάθαρσης και δεξαμενές αφιερωμένες στην υδατοκαλλιέργεια και την αστική γεωργία, να κοσμούν λειτουργικά τους χώρους μεταξύ των κτιρίων.

Όλα τα διαμερίσματα είναι κατάλληλα προσανατολισμένα, ώστε οι μεγάλοι χώροι τους να «βλέπουν» προς τη λίμνη, ενώ τα υπνοδωμάτια κοιτούν προς το βορρά. Κάθε ένα από αυτά τα διαμερίσματα επωφελείται από μεγάλα πανοραμικά μπαλκόνια, που τους παρέχουν πυκνή σκιά για να μην ανεβαίνει υπερβολικά η θερμοκρασία στο εσωτερικό τους θερινούς μήνες.

Τα μπαλκόνια είναι επίσης εξοπλισμένα με μεγάλες γλάστρες για μίνι – λαχανόκηπους. Η πυκνή βλάστηση ομαλοποιεί τη θερμοκρασία και φιλτράρει την ηλιακή ακτινοβολία ενώ περίπου 30.000 φυτά που θα ξεφυτρώνουν από τα κτίρια, θα μπορούν να δεσμεύσουν 170 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Ενα φουτουριστικό χωριό χωρίς αυτοκίνητα στη λίμνη της Γενεύης
Φωτ. Vincent Callebaut Architectures
Φωτ. Vincent Callebaut Architectures

Ένα όραμα από το μέλλον, διεκδικεί τον χώρο που δικαιωματικά του ανήκει στο παρόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ