Τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

ΟΤΑΝ 20.000 ΣΥΣΚΕΥΕΣ «ΠΑΓΩΣΑΝ» ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΚΟ UPDATE, ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΡΑΦΗΚΕ ΣΤΗΝ APPLE

Όταν 20.000 συσκευές «πάγωσαν» από ένα κακό update, ένα νοσοκομείο στράφηκε στην Apple
Φωτ. Karan Varsani / Pexels
Ύστερα από ένα σοβαρό ψηφιακό «ατύχημα», οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου Emory Hillandale εκτίμησαν περισσότερο το λογισμικό της Apple και τις ανθεκτικές στο χρόνο φορητές συσκευές.

Χρειάστηκε μία σοβαρή «ψηφιακή περιπέτεια», ώστε το Emory Hillandale Hospital να ανακοινώσει, φέτος, πως θα γίνει το πρώτο αμερικανικό νοσοκομείο που θα λειτουργεί αποκλειστικά με προϊόντα Apple.

Το νοσοκομείο θα αξιοποιήσει συσκευές iPad, iPhone, Apple Watch, iMac και Mac mini, τα οποία θα συνδέονται με ειδικό λογισμικό της εταιρείας Epic, του κορυφαίου προμηθευτή ηλεκτρονικών ιατρικών φακέλων στις ΗΠΑ. Η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με τα στελέχη της Emory, χάρη στη φιλική προς τον χρήστη σχεδίαση, τη μειωμένη ανάγκη τεχνικής υποστήριξης, την ενισχυμένη κυβερνοασφάλεια και τη μακροχρόνια αντοχή των συσκευών και των μπαταριών τους.

Όλα είχαν ξεκινήσει έναν χρόνο νωρίτερα, τον Ιούλιο του 2024, όταν μια αποτυχημένη ενημέρωση του λογισμικού της CrowdStrike παρέλυσε περισσότερες από 20.000 συσκευές της Emory. Όμως, τα προϊόντα Apple συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά. Το περιστατικό αυτό αποτέλεσε αφορμή ώστε οι υπεύθυνοι να καλέσουν μηχανικούς της Apple και της Epic για να εξετάσουν την προοπτική ευρύτερης συνεργασίας.

«Μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική αλλαγή, που δεν έχει ξαναγίνει πουθενά στη χώρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Emory Healthcare, Δρ. Joon Lee. «Δεν θα λείψουν οι προκλήσεις, αλλά ανοίγει ο δρόμος για πολλές νέες δυνατότητες».

Η Emory Healthcare, πανεπιστημιακός οργανισμός υγείας με έδρα την Τζόρτζια, διαθέτει δέκα νοσοκομεία και 26.400 εργαζομένους. Το Hillandale είναι μια μονάδα 100 κλινών στα προάστια της Ατλάντα.

Από την πλευρά της Apple, η αντιπρόεδρος Υγείας, Δρ. Sumbul Desai, τόνισε: «Πιστεύουμε στη δυνατότητα της τεχνολογίας να βελτιώνει ζωές. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές αξίζουν την καλύτερη τεχνολογία για να φροντίζουν τους ασθενείς τους».

Η Epic συνεργάζεται με την Apple από το 2010 με εφαρμογές για iPhone, και το 2024 λάνσαρε πλήρη σουίτα λογισμικού και για Mac. «Ήταν το φυσικό επόμενο βήμα», σημείωσε ο αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, Seth Howard.

Πριν από την καθολική εφαρμογή, η Emory έκανε πιλοτική χρήση Apple συσκευών σε έναν όροφο νοσοκομείου, με τα σχόλια γιατρών και νοσηλευτών να είναι αποθεωτικά, σύμφωνα με τον Δρ. Ravi Thadhani, αντιπρόεδρο του πανεπιστημίου.

Αν η πρωτοβουλία στο Hillandale αποδειχθεί επιτυχής, η Emory σχεδιάζει να επεκτείνει τη χρήση Apple προϊόντων και σε άλλα νοσοκομεία της. «Ελπίζουμε να κάνουμε τη διαφορά και να γίνουμε πρότυπο για όλη τη χώρα», υπογράμμισε ο Lee.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ