Ιούνιος 2019: Ανατροπή συσχετισμών σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ιούνιος 2019: Ανατροπή συσχετισμών σε Ελλάδα και Ευρώπη
Ημερομηνία έκδοσης: Ιούνιος 2019 / τ. 983
Εκδότης: Εκδόσεις Κέρκυρα
Για την ολοκλήρωση της αγοράς θα ανακατευθυνθείτε στο site της Νομικής Βιβλιοθήκης
3.90€
ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Ανατροπή συσχετισμών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη έφεραν οι κάλπες της 26ης Μαΐου. Η Οικονομική Επιθεώρηση ξεφυλλίζει το «άλμπουμ» των εκλογικών αναμετρήσεων και προσπαθεί να ρίξει φως στην επόμενη ημέρα μέσα από τις στήλες των μόνιμων συνεργατών της αλλά και αξιοποιώντας την πολυετή συνεργασία με τον Economist.

 

Επίσης, στο τεύχος Ιουνίου της Οικονομικής:

  • Νέα εποχή ανατέλλει στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, καθώς κολοσσοί διαγκωνίζονται για μια θέση στο νέο τοπίο που διαμόρφωσε το φαινόμενο Netflix. Εμπορικές επιτυχίες όπως το Game of Thrones καταφέρνουν να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον κοινού εξίσου πολυπληθούς με εκείνο που παλιότερα προσέλκυαν οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Οι τελευταίες βρίσκονται πλέον σε μεταβατική φάση και αναζητούν πυξίδα, καθώς παθήματα όπως του «Αθήνας 2004» έγιναν μαθήματα για όλους.
  • Οι ελληνικές τράπεζες, που προ εικοσαετίας είχαν επιτύχει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια, υπό το βάρος της κρίσης αναγκάζονται να αναδιπλωθούν.
  • Ο ελληνόκτητος στόλος διατηρήθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης το 2018 αλλά με μεγέθη ελαφρώς μικρότερα.
  • Εμφατική ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, επιτυγχάνοντας την επανεκλογή του από τον α’ γύρο.
  • Οι ελληνικές startups που επέλεξαν για ειδικό αφιέρωμα οι Financial Times.

 

Κι ακόμα, επιλογή άρθρων από τον Economist, οι σημαντικότερες εξελίξεις του μήνα στον επιχειρηματικό κόσμο, η εικόνα της ελληνικής και των διεθνών αγορών, στιγμιότυπα που ξεχώρισαν από την οικονομική και πολιτιστική ζωή της χώρας και βέβαια οι πάντα ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις των μόνιμων συνεργατών του περιοδικού, Βασίλη Βασιλικού, Νίκου Παπανδρέου, Αντώνη Παπαγιαννίδη και Κώστα Μπλιάτκα.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Γλώσσα Ελληνικά
Σελίδες 68
Τύπος εξώφυλλου Μαλακό
ISSN 1109 1584 06
Αρχισυντάκτης Χάρης Σαββίδης
Διευθυντής Σύνταξης Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης