Τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

MICROSOFT: Η ΠΡΩΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1994 ΕΙΝΑΙ Α.Ι.

Η πρώτη αλλαγή στα πληκτρολόγια εδώ και δεκαετίες επισημοποιεί την έλευση της Α.Ι.
Φωτ. Microsoft
Από αυτό τον Ιανουάριο, θα κυκλοφορήσουν οι πρώτες συσκευές με πλήκτρο Copilot στα πληκτρολόγια, δεξιά από την μπάρα του space, και η συντόμευση θα επιτρέπει στους χρήστες να ζητούν με ένα απλό πάτημα του κουμπιού τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Μετά από τρεις δεκαετίες απόλυτης hardware στασιμότητας, η Microsoft αλλάζει για πρώτη φορά τα πληκτρολόγια των υπολογιστών, επισημοποιώντας την «αυγή» της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Από αυτό τον Ιανουάριο, θα κυκλοφορήσουν οι πρώτες συσκευές με πλήκτρο Copilot στα πληκτρολόγια, δεξιά από την μπάρα του space, και η συντόμευση θα επιτρέπει στους χρήστες να ζητούν με ένα απλό πάτημα του κουμπιού τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε μία από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν στον υπολογιστή τους. Ετσι, ανάλογα με το πρόγραμμα που είναι κάθε φορά ανοιχτό, η Α.Ι. θα «καταλαβαίνει» αμέσως πού χρειάζεται η βοήθειά της: στη δημιουργία εικόνων, τη σύνταξη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη σύνοψη ή τη μετάφραση ενός υφιστάμενου κειμένου κ.ο.κ.

ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ Η MICROSOFT ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ. ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ WINDOWS, ΤΟ OFFICE, Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ BING, ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

Αυτή είναι η πρώτη αλλαγή στα πληκτρολόγια από το 1994, που η Microsoft είχε εισαγάγει το πλήκτρο των Windows/Start. Στο προσεχές τεχνολογικό συνέδριο CES, όλοι συνεργάτες της Microsoft θεωρείται βέβαιο πως θα παρουσιάσουν υπολογιστές με λογισμικό Windows 11 και πλήκτρο Copilot στα πληκτρολόγιά τους. Με την πάροδο του χρόνου, όλες οι συσκευές θα φέρουν Copilot, όπως συνέβη και με το πλήκτρο Windows/Start.

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι απρόσκοπτα συνυφασμένη με τα Windows», δήλωσε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της εταιρείας Γιουσούφ Μεχντί, στο blog που ανακοινώθηκε η αλλαγή.

Ο Μεχντί προβλέπει ότι το 2024 θα είναι «το έτος του A.I.» για τα PC, ενώ η ίδια τάση παρατηρείται και στα smartphone με τους κατασκευαστές να διαφημίζουν τα τελευταία τους μοντέλα ως «κινητά A.I. phones». Αυτοί οι τίτλοι δεν έχουν μεγάλη βαρύτητα από μόνοι τους, αλλά τον τελευταίο χρόνο η Microsoft έχει αναδιαμορφώσει τα πιο σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες της ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης, για την παραγωγή περιεχομένου με τη βοήθεια τεράστιων βάσεων δεδομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤO ΓΡΑΦΕΙΟ: ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΗΣ ΑΘΩΑΣ ΧΡΗΣΗΣ

Ψευδαισθήσεις, προκαταλήψεις και διαρροές. Εταιρείες του «ενός υπαλλήλου» και πολυεθνικές ενσωματώνουν το Α.Ι. στην παραγωγική…

Στη λίστα με τα προϊόντα είναι τα Windows, το Office, η αναζήτηση Bing, το λογισμικό ασφαλείας αλλά και χρηματοοικονομικά προϊόντα. Το πρότζεκτ αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό την τεχνολογία GPT-4 της OpenAI, στην οποία η Microsoft έχει επενδύσει 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για τους κατασκευαστές συσκευών, η εστίαση της Microsoft στις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης δεν έχει ακόμη μεταφραστεί σε αύξηση των πωλήσεων, καθώς τα νέα χαρακτηριστικά του Copilot είναι διαθεσιμα τόσο σε νέες όσο και σε υπάρχουσες συσκευές. Η υπόσχεση, όμως, του Μεχντί για ενσωμάτωση της AI στο hardware και τους επεξεργαστές, μπορεί να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στους καταναλωτές για αντικατάσταση των συσκευών τους με νεότερες και καλύτερες, καθώς η Microsoft θα εξελίσσει και θα βελτιώνει τις υπηρεσίες Α.Ι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ