Τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

Τα συστήματα αλουμινίου εξελίσσονται με επίκεντρο τις νέες τεχνολογίες και αρχιτεκτονικές τάσεις
Καθώς η ζήτηση για διαρκώς πιο αειφόρες λύσεις αυξάνεται, αντίστοιχα αυξάνεται και η απαίτηση για υλικά υψηλότερων επιδόσεων. Το αλουμίνιο αναδεικνύεται ιδανική επιλογή

Καθώς η ζήτηση για διαρκώς πιο αειφόρες λύσεις αυξάνεται, αντίστοιχα αυξάνεται και η απαίτηση για υλικά υψηλότερων επιδόσεων. Το αλουμίνιο αναδεικνύεται ιδανική επιλογή. Δίνει άπειρο δημιουργικό χώρο στο design, διακρίνεται για τη μεγάλη αντοχή του και τις μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Είναι ανθεκτικό στη διάβρωση, ελατό και όλκιμο. Παρέχει τεράστιες δυνατότητες εξατομίκευσης, χάρη στη διέλαση και την περαιτέρω επιφανειακή επεξεργασία. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει καταστεί το αγαπημένο μέταλλο πολλών κλάδων, όπως της αυτοκινητοβιομηχανίας, του φωτισμού, των μεταφορών, της οικοδομής και της ιατροτεχνολογίας. 

Εκεί που κάνει βέβαια αισθητή την παρουσία του είναι στα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου. Η αρχιτεκτονική εξελίσσεται συνεχώς, και τα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου, όπως οι πόρτες, τα παράθυρα, τα συρόμενα συστήματα και οι φυσούνες δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι νέες τάσεις διαμορφώνουν την αγορά των συστημάτων αλουμινίου και βάζουν τα θεμέλια για τις νέες τεχνολογίες και καινοτομίες που αναμένεται να ξεχωρίσουν στο μέλλον. Στόχος είναι κάθε χρήστης να έχει το ιδανικό περιβάλλον, στο οποίο θα μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια, ηρεμία, αλλά και να αντικατοπτρίζει την αισθητική του.

Το Design: Νέες τάσεις

Τα συστήματα αλουμινίου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κελύφους και η πετυχημένη επιλογή τους προσδίδει αξία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον. Ο σχεδιασμός τους έχει πραγματικά εξελιχθεί και εξελίσσεται διαρκώς, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα επιλογών για τους αρχιτέκτονες και τους ιδιοκτήτες ακινήτων. 

Συρόμενες κατασκευές με αόρατο περιμετρικό πλαίσιο προσφέρουν εντυπωσιακή αισθητική και διαφάνεια. Επιτρέπουν στο φως να διεισδύει ελεύθερα, δημιουργώντας έναν σύγχρονο και ανοιχτό χώρο. Κρυφοί οδηγοί στο κάτω τμήμα του κουφώματος δημιουργούν μια εντελώς αόρατη εμφάνιση, όταν το σύστημα αλουμινίου είναι ανοικτό, και την αίσθηση ότι ο εξωτερικός χώρος συνδέεται με τον εσωτερικό χωρίς εμπόδια. Συστήματα με retro αρχιτεκτονικό ύφος, ιδανικά για διατηρητέα κτίρια και κτίρια με νεοκλασικό χαρακτήρα. Εντυπωσιακά window walls, που δημιουργούν έναν ολόκληρο τοίχο από γυάλινες επιφάνειες και επιτρέπουν στο φως να περνά ελεύθερα, είναι μερικές από τις τάσεις που κυριαρχούν.

Διαφοροποίηση με χρώμα και υφή

Το design συμπληρώνουν το χρώμα και οι υφές που έρχονται να αναδείξουν τη συνολική εικόνα των συστημάτων αλουμινίου. Πετυχημένη επιλογή είναι εκείνη που εντάσσεται αρμονικά στον συνολικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του κάθε χώρου και ακολουθεί την τεχνολογία των υπερανθεκτικών χρωμάτων κλάσης 2 

(Super Durable), που αντέχουν έως και 3 φορές περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία, καθώς και την τεχνολογία της Προανοδίωσης ιδιαίτερα σε παράκτιες περιοχές. 

«ΟΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ, ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»

Καινοτομία και Τεχνολογία: Το μέλλον των συστημάτων αλουμινίου

Το μέλλον φαίνεται ότι θα σηματοδοτείται από ακόμα μεγαλύτερη καινοτομία και τεχνολογική πρόοδο. Oι έξυπνες τεχνολογίες, όπως τα ηλεκτρικά συστήματα ελέγχου για τον αερισμό και τον φωτισμό, ενσωματώνονται πλέον στα συστήματα αλουμινίου, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας. 

Οι επιδόσεις ενός συστήματος γίνονται πιο ανθρωποκεντρικές και έχουν κεντρικό στόχο την άνεση στο εσωτερικό περιβάλλον (θερμική, οπτική, ακουστική, ποιότητα αέρα, θέα προς τα έξω) και την ασφάλεια και την ευημερία του χρήστη (υψηλή αντιδιαρρηκτική προστασία, πυρασφάλεια, αντοχή σε πολύ υψηλές ανεμοπιέσεις). 

Η ενσωμάτωση και της τεχνητής νοημοσύνης θα επιτρέψει την πρόγνωση και την πρόληψη προβλημάτων συντήρησης, καθιστώντας τα κτίρια πιο αποδοτικά και αξιόπιστα.

Επιλογή υλικού: Βιωσιμότητα 

Μια από τις σημαντικότερες τάσεις στα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου είναι η επικέντρωση στη βιωσιμότητα. Οι εκπομπές CO2 των υλικών που συμμετέχουν στο κτίριο συνιστούν το 85% και γι’ αυτό οι χρήστες και οι αρχιτέκτονες αναζητούν υλικά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και έχουν μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα. Το αλουμίνιο προσφέρει αυτή την ευελιξία, καθώς είναι ένα υλικό που ανακυκλώνεται στο 100% και η ανακύκλωση καταναλώνει μόλις το 5% της ενέργειας που απαιτείται για τη δημιουργία πρωτόχυτου αλουμινίου υψηλής ποιότητας, διατηρώντας όλες τις φυσικές του ιδιότητες.

Οι παραπάνω τάσεις αντικατοπτρίζουν τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές, τις απαιτήσεις της εποχής και τη διαρκή εξέλιξη της τεχνολογίας και των αρχιτεκτονικών αναγκών, με τον άνθρωπο να αποτελεί πάντα το κέντρο του ενδιαφέροντος.

*Ο Άγγελος Βενιέρης είναι Project Consultant Engineer της ELVIALΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ