Τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

«ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΑ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ»

Οι πυραμίδες από το διάστημα
Φωτ. Terry Virts
Λίγο πριν επιστρέψει για πάντα στη Γη, ο πρώην διοικητής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού της NASA, Terry Virts, έβγαλε την φωτογραφική του μηχανή και απαθανάτισε ένα πανάρχαιο θέαμα από το σύγχρονο ενδιαίτημά του: τις αιγυπτιακές πυραμίδες από ύψος 408 χιλιομέτρων.

Τα τελευταία 25 χρόνια περισσότεροι από 270 αστροναύτες από όλο τον κόσμο έχουν φιλοξενηθεί στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό σε ύψος 408 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη.

Ανά πάσα ώρα και στιγμή, τουλάχιστον έξι άτομα ζουν και εργάζονται στον ISS, καθώς η άτρακτός του περιφέρεται γύρω από τη γη, με τη «διαστημική» ταχύτητα των 29.000 χιλιομέτρων την ώρα, ολοκληρώνοντας 16 περιφορές γύρω από τον πλανήτη σε 24 ώρες, απολαμβάνοντας 16 ανατολές και ισάριθμα ηλιοβασιλέματα.

Για να ολοκληρώσει μία περιφορά, ο Σταθμός χρειάζεται περίπου 92 λεπτά, προσφέροντας μια εκπληκτική, μοναδική θέα θέα στους εκλεκτούς ενοίκους του. Την τελευταία του ημέρα στον ISS το 2015, ο συνταξιούχος, πλέον, διοικητής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού της NASA, Terry Virts, έβγαλε την φωτογραφική του μηχανή και απαθανάτισε ένα πανάρχαιο θέαμα από το σύγχρονο ενδιαίτημά του: καθώς ο ISS περιστρεφόταν, ο Virts αιχμαλώτισε με τον φακό του τις αιγυπτιακές πυραμίδες, περικυκλωμένες από τις άμμους της Αιγύπτου.

«ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΠΤΗΣΗ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ.

«Ήμουν έτοιμος να μείνω εκεί πάνω γιατί υπήρχαν ακόμα φωτογραφίες που ήθελα να τραβήξω, υπήρχαν βίντεο που ήθελα να γυρίσω» χαριτολογούσε αργότερα ο Virts, μιλώντας στο περιοδικό Time. «Αν είσαι αστροναύτης στο διάστημα, πρέπει να το βλέπεις πάντα σαν να είναι αυτή η τελευταία σου πτήση. Και έτσι πρέπει να την απολαμβάνεις. Εχω το υπόλοιπο της ζωής μου να μείνω στη Γη».

Ο λογαριασμός του στο Instagram, είναι γεμάτος εικόνες που οι περισσότεροι θα δούμε μονάχα από κάποια οθόνη υπολογιστή, χωρίς ποτέ να ταξιδέψουμε πέρα από τον πλανήτη. Πρωτόγονοι για τον μελλοντικό αφηγητή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ