Τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

ΠΟΛΙΚΕΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ «ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ» ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ

Πολικές αρκούδες «χτύπησαν το κουδούνι» σε ερευνητές στον Αρκτικό
Μια μικρή οικογένεια πολικών αρκούδων «ήθελε να μάθει» τι συμβαίνει και, κυρίως, τι μαγειρεύεται μέσα στον πολωνικό, μετεωρολογικό σταθμό Hornsund. Εικόνες και βίντεο.

Στα τέλη Μαρτίου, η μετεωρολόγος Katarzyna Kudłacz ετοίμαζε το πρωινό της, όπως κάθε ημέρα, στον ερευνητικό σταθμό του μικροσκοπικού νησιού Spitsbergen, όταν συνειδητοποίησε ότι μία μικρή ομάδα ασυνήθιστων επισκεπτών την παρακολουθούσε από το παράθυρο: μερικές πολύ περίεργες και μάλλον πεινασμένες πολικές αρκούδες.

Η Kudłacz και οι συνάδελφοί της ερευνητές στον πολωνικό πολικό σταθμό Hornsund προσπαθούν να μην ενοχλούν τα μεγαλοπρεπή ζώα, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Παρότι δεν αποτελούν απρόσμενη ατραξιόν, είναι πολύ πιο σπάνιο οι αρκούδες να πλησιάζουν στα παράθυρα του σταθμού.

Οι επιστήμονες κατάφεραν να απομακρύνουν «εν ειρήνη» την μητέρα και τα δύο αρκουδάκια της από το σταθμό, με τη βοήθεια ηχητικών σημάτων.

Ο ερευνητικός σταθμός δημοσίευσε φωτογραφίες και ένα βίντεο από τη συνάντησή τους στο Facebook με τη λεζάντα: «Δεν χρειαζόμασταν καφέ για να ξυπνήσουμε σήμερα το πρωί». Όσο για την Kudłacz, αποκλείεται να ξεχάσει το περιστατικό. «Ήταν μια υπέροχη εμπειρία», λέει η μετεωρολόγος. «Αλλά και λίγο αγχωτική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ