Τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ: ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 300 ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΟΣ ΠΕΥΚΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ

Το πεύκο και ο Χρόνος
Φωτ. Youtube / Boxlapse
Το ταξίδι από τον σπόρο έως την πρώτη μινιατούρα δέντρου σε ένα εντυπωσιακό timelapse βίντεο.

Όσοι έχουν φυτέψει έστω και έναν σπόρο στη ζωή τους, σίγουρα γνωρίζουν το συναίσθημα της βιασύνης και της κρυφής επιθυμίας να «τρέξει» ο χρόνος.

Το Boxlapse, ένα κανάλι στο YouTube, μας προσφέρει αυτή την οπτικοποίηση της χρονικής επιτάχυνσης, καταγράφοντας σε εντυπωσιακά timelapse βίντεο διαφορετικά άνθη και φυτά να αναπτύσσονται σε διάστημα μηνών ή και ετών.

Σε ένα από τα πρόσφατα πονήματά τους, οι διάσημοι κηπουροί του Youtube μαγνητοσκοπούν τις πρώτες 300 ημέρες ενός μικρού πεύκου σε ένα timelapse βίντεο διάρκειας δύο λεπτών.

«Τα περασμένα Χριστούγεννα πουλούσαν αυτά τα κουκουνάρια στο σούπερ μάρκετ και αγόρασα ένα για να δοκιμάσω να δω αν θα μπορούσα να καλλιεργήσω τους σπόρους», γράφει ο διαχειριστής του Boxlapse. «Αποδείχθηκε ένα από τα αγαπημένα μου φέτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΣΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ

Ή γιατί το φθινόπωρο είναι απαραίτητο για τον κήπο

Το βίντεο ξεκινά με το αγορασμένο κουκουνάρι που ανοίγει αργά. Μετά από μια εβδομάδα, ένας από τους σπόρους τοποθετείται προσεκτικά σε μια γλάστρα και χρειάζονται δύο ολόκληρες εβδομάδες πριν ξεφυτρώσει το πρώτο πράσινο βλαστάρι από το χώμα.

Τα μικροσκοπικά φύλλα του φυτού ανοίγουν και συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Την 100ή ημέρα, το φυτό έχει πια μεγαλώσει τόσο πολύ που δεν χωράει στο σταθερό πλάνο και η κάμερα αναγκαστικά απομακρύνεται για να το καλύψει. Στην 300η ημέρα έχουμε πια μία χαρακτηριστική μικρογραφία πεύκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ